Societat 12/04/2022

Emaya incrementa en un 62% les accions de neteja de contenidors a Palma el 2022

El servei millora les freqüències, amb més recursos i pressupost

ARA Balears
1 min
Un treballador d'Emaya fent net un contenidor.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts el pla de millora de neteja de contenidors del 2022, que suposa importants increments de freqüència, tant pel que fa a la neteja interior i exterior dels mateixos contenidors com de l'espai que els envolta. En conjunt, enguany es faran un 62% més accions de neteja que l'any passat.

El Consistori ha recalcat que aquestes millores introduïdes suposen que es passa de 13.951 accions de neteja de contenidors fetes el 2021 a les 22.609 previstes per a enguany. El pla inclou diverses accions i freqüències de neteja segons la tipologia de contenidor i la fracció de recollida. A més, hi haurà una major freqüència de neteja per als mesos de més calor (entre maig i octubre), per tal de reduir les olors i molèsties.

Amb tot, l'Ajuntament ha recordat que el servei de neteja i manteniment de contenidors es va posar en marxa el novembre de 2020. Des del funcionament d'aquest servei s'han fet 105.650 actuacions. Així mateix, s'han netejat 14.530 contenidors de totes les fraccions. El cost d'aquest servei per al 2022 és de 920.633 euros.

En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, ha afirmat que "és important actuar als llocs de recollida de fems, per això és necessari netejar els contenidors i els seus voltants. Invertim recursos i temps en la millora del dia a dia, de la neteja de la ciutat, una demanda constant de la ciutadania".

Per part seva, el president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha destacat que "incrementam serveis i duplicam freqüències perquè és el nostre compromís amb la ciutadania, dedicam més recursos i demanam col·laboració per ajudar a no embrutar i respectar els horaris".

stats