Societat 03/04/2020

Emaya ja ha desinfectat a Palma l'equivalent a 312 camps de futbol

Des del passat dia 18 de març, l'empresa ha netejat 2,5 milions de metres quadrats de carrers

Ara Balears
1 min
Una treballadora d'Emaya desinfectant un carrer de Palma.

PalmaEmaya ha desinfectat amb aigua i lleixiu 2,5 milions de metres quadrats de carrers i voreres a Palma que equivalen a la superfície de 312 camps de futbol. El president de l'empresa, Ramon Perpinyà, ha explicat aquest divendres que dues vegades per setmana es netegen 151 farmàcies, 34 unitats bàsiques de salut (UBS) i 38 supermercats, mentre que les UBS del Pil·larí, Establiments i la Indioteria es desinfecten cada dia.

Per augmentar les actuacions de neteja s'ha reforçat el torn del matí amb més vehicles i equipaments i un nou torn d'horabaixa. Dos camions cisterna també fan feina els vespres. Cada dia es fan servir 3.000 litres d'hipoclorit, o sigui, lleixiu concentrat, i uns 50.000 litres diaris d'aigua.

L'Ajuntament de Palma també ha informat que una dotzena de tractors de pagesos del Pla de Sant Jordi, coordinats per Unió de Pagesos, començaran aquest divendres a desinfectar amb aigua i lleixiu els carrers del poble. Segons aquesta experiència es valorarà si aquestes tasques s'han de repetir la setmana vinent i si és viable actuar també a l'Aranjassa i la Casa Blanca. Cal recordar, però, que en un principi Cort va anunciar que aquesta col·laboració es faria regularment.

L'Ajuntament de Palma va dir aquest dijous que optimitzarà les tasques de desinfecció dels espais urbans de la ciutat més transitats, i ho vol fer a través d'un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) que estableix tres nivells de prioritat: llocs amb una concurrència alta on hi hagi més de deu persones fent coa, espais amb menys d'una desena de persones i espais d'afluència escassa.

stats