Neteja
Societat 07/07/2022

Emaya contracta 200 persones com a reforç del servei de neteja a l'estiu

La majoria de recursos es destinen a la Platja de Palma perquè és la zona més freqüentada

ARA Balears
2 min
El servei de neteja d'EMAYA a la Platja de Palma

PalmaEl Pla d'estiu de reforç de la neteja i de la recollida de residus per a les zones de major ús turístic i ciutadà es va posar en marxa el passat mes de maig. El president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha visitat aquest dijous matí el dispositiu de neteja del Pla de reforç d'estiu de la Platja de Palma, acompanyat pel gerent Manuel J. Menéndez i tècnics de l'àrea de Qualitat Urbana.

L'objectiu del pla és cobrir les necessitats causades per l'increment de la presència de turistes i per l'augment de l'activitat ciutadana als carrers durant l'estiu. Per fer-ho, a més d'una major dotació de maquinària, s'incorporen de manera temporal i gradual 200 persones més a la plantilla de l'empresa pública de neteja de l'Ajuntament de Palma, en qualitat de fixos discontinus, per cobrir les necessitats de servei des de principi de maig fins a final d'octubre.

Aquests recursos es destinen, principalment, a la Platja de Palma per ser la zona més estacional i on és més accentuada la diferència d'activitat en temporada alta. Concretament, se sumen 52 persones i 21 vehicles extres, 42 persones i 15 vehicles per a la neteja viària i 10 persones i 6 vehicles per a la recollida de residus. La seva tasca és oferir un servei diari de neteja i buidatge de papereres, a més de l'aplicació d'aigua a pressió dues vegades per setmana als carrers amb major activitat d'oci.

"Hem fet un esforç de dotació de recursos materials i humans perquè la Platja de Palma tingui els serveis de neteja i recollida de residus, a la vegada que s'han pres les mesures per donar estabilitat al nostre personal de reforç d'estiu, amb la seva contractació com a fixos discontinus", ha declarat Perpinyà. Aquest dijous han pogut visitar les tasques de neteja que es feien a la plaça del parc de les Meravelles, on treballaven un camió cisterna per a la neteja amb aigua a pressió, una agranadora, un equip de buidatge de papereres i un equip de neteja manual.

stats