Societat 01/04/2020

Els contenidors de recollida selectiva mòbil del centre de Palma no es mouran diàriament

Quedaran instal·lats permanentment als seus punts habituals perquè la gent redueixi les sortides de casa durant el confinament

Ara Balears
1 min
Contenidors de reciclatge al centre de Palma

PalmaEmaya ha informat que a partir d'aquest dimecres els contenidors del sistema de recollida selectiva mòbil del centre de Palma quedaran instal·lats permanentment als seus punts habituals i no es retiraran cada dia.

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, l'objectiu de la mesura és facilitar a la gent que tiri el fems i que pugui reduir les sortides de casa durant l'estat d'alarma. Emaya ha aclarit, però, que el calendari de recollida selectiva es manté com fins ara i cal dipositar cada fracció al seu lloc, exceptuant els habitatges on visquin persones infectades, que ho hauran de dipositar a rebuig.

Emaya també demana a la ciutadania que cal dipositar els residus sempre dins dels contenidors mòbils per evitar situacions de risc entre el personal de neteja i recollida de residus. Així mateix, l'empresa agraeix el comportament "majoritàriament exemplar" dels palmesans.

D'altra banda, Emaya ha donat 600 bosses de fems a la iniciativa #NoSinMiEPImallorca, que voluntàriament elabora bates protectores per al personal sanitari. El col·lectiu, d'unes 40 persones, fa servir bosses donades que converteix en bates i les entrega al Servei d'Atenció Primària.

A més de la donació de l'empresa de neteja, ja han recollit més de 1.000 bosses entre particulars, empreses i altres entitats. Les bosses d'Emaya estaven destinades a la recollida de residus generats a festes i esdeveniments que han estat cancel·lats per l'estat d'alarma.

stats