Societat 16/04/2022

Eliminen una planta invasora que ocupava més d'una hectàrea a l'Albufera

Les actuacions per fer desaparèixer aquesta espècie començaren fa dos anys

ARA Balears
1 min
La planta invasora

PalmaEl Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha eliminat la cotula, una planta invasora que ocupava més d'una hectàrea d'extensió en el parc natural de l'Albufera. Les actuacions per eliminar aquesta espècie començaren l'any 2020, informa el Govern en una nota.

Per fer-la desaparèixer, es va cobrir la superfície del Ras de l'Albufera amb un plàstic negre. D'aquesta manera, s'evità que cresqués, ja que amb la calor moriren, tant les restes de plantes com de llavors. Passats dos anys, s'ha retirat el plàstic i "els resultats han estat bons", apunta el Govern.

Actualment, el projecte continua gràcies als 272.620 € que aporta la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat per dur a terme tasques de control d'espècies invasores a zones humides per al període 2021-2024.

Les feines se centraran en la crema de la planta en els nuclis on ha tornat a sortir i a les zones que no varen quedar cobertes. S'aprofitaran les hores de més calor, per afavorir una combustió més efectiva, i quan hi hagi flors, ja que el contingut d'aigua de les fulles és un poc més baix.

stats