Societat 16/11/2020

Eivissa rebrà 9,2 milions d'euros per reactivar el mercat laboral

Se'n podran beneficiar més de 4.000 residents de l'illa

Ara Balears
1 min
Dalt Vila, a Eivissa

PalmaEivissa rebrà 9,2 milions d'euros del Pla de xoc per reactivar el mercat laboral. En concret, el Govern preveu que 4.287 eivissencs es beneficiïn directament d'aquesta injecció econòmica, segons indica l'Executiu en una nota.

Aquest pla preveu destinar 5,2 milions a mesures de contractació directa, 1,47 milions d'euros a la formació de persones afectades per la pandèmia, 1,6 milions a l'orientació i intermediació, i un milió més a impulsar l'ocupació. Cal destacar que, de les partides que formen aquests 9,2 milions d'euros, 7,57 milions arribaran a col·lectius prioritaris a través de polítiques de formació i inserció laboral. Per exemple, a les persones afectades pel covid-19 se'ls destinaran 1,47 milions, els aturats de llarga durada rebran 1,6 milions, i els joves i col·lectius vulnerables rebran 2,3 milions i 2,2 milions, respectivament.

El Pla de xoc inclou més de 20 mesures que es basen en la contractació pública, en l'estímul empresarial, la feina, la formació, l'orientació i intermediaris a la modernització. El director general de Model Econòmic i Treball, Llorenç Pou, ha explicat que la posada en marxa de les mesures és "imminent" i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives "en les pròximes setmanes", moment en què també molts altres programes ja estaran en funcionament.

stats