Societat 05/08/2020

El consum d'aigua a Eivissa duplica les recomanacions de l'ONU

L'Organització de les Nacions Unides diu que no es pot passar dels 100 litres per persona i dia, però l'illa arriba als 201 durant la temporada alta

Ara Balears
1 min
El problema de l’aigua a Eivissa, més enllà de les promeses electorals

PalmaEl consum d'aigua per persona i dia a Eivissa duplica els nivells recomanats per l'Organització de Nacions Unides, segons ha advertit aquest dimecres l'Observatori de Sostenibilitat d'IbizaPreservation. El consum durant la temporada baixa és de 196 litres per dia mentre que a la temporada alta puja fins als 201 litres cada dia, quan l'ONU recomana que el consum no superi els 100 litres per persona i dia.

L'observatori indica que Barcelona el consum és de 103,4 litres d'aigua, o sigui, "la meitat" del que es consumeix a Eivissa, segons expliquen en un comunicat. Durant la temporada turística es consumeix el 62,8% del total anual de l'aigua a causa de l'increment de la població a l'illa.

Així i tot, destaquen que els turistes no consumeixen més aigua que els residents perquè la xifra és "pràcticament la mateixa", i consideren que el sector turístic està adoptant "de manera eficient" mesures d'estalvi d'aigua. "És la suma de la pressió humana a la qual es veu sotmesa l'illa la que genera l'augment en el volum global consumit", apunten.

stats