Societat 20/04/2022

EinaSalut: una plataforma digital "revolucionària" per millorar la salut dels illencs

És un projecte de compra pública en el qual s’han invertit 529.204 euros, finançats al 50% pels fons Feder

ARA Balears
2 min
Presentació de l'Einasalut.

PalmaEl Govern ha posat en marxa EinaSalut, una plataforma digital "revolucionària" que va dirigida a millorar la salut individual i col·lectiva de la població balear. L'encarregada de presentar aquest projecte ha estat la consellera Patricia Gómez, qui ha explicat que aquesta eina no és una pàgina web d’informació sobre salut. "És molt més que això. És una màquina interactiva per treballar", ha remarcat.

En aquest sentit, la consellera ha informat que EinaSalut és, per una banda, un instrument perquè ciutadans individuals, sans o amb malalties, puguin avaluar el seu estat de salut física i emocional, saber com poden millorar a través d’accions progressives i avaluar-ne els resultats. I per una altra banda, ha afegit, és un instrument de feina col·lectiu perquè institucions, centres educatius, empreses i associacions puguin engegar, seguir i avaluar els seus projectes vinculats a la promoció de la salut.

A més, ha assenyalat, les dades que es recopilaran a partir dels qüestionaris que emplenen els usuaris, vinculats a un codi postal, es podran processar i creuar amb altres fonts d’informació, com la de l’INE, per tal de conèixer amb més precisió l’estat de salut de barriades i comunitats i, a partir d’aquí, prendre decisions de gestió eficaces i eficients per part de les administracions públiques.

"Sabem que la transformació digital és imprescindible en el camp de la salut. I tot i que té molts vessants, en aquesta ocasió feim una passa més i la traslladam al camp de la prevenció i la promoció de la salut individual i comunitària amb aquesta plataforma digital autènticament revolucionària", ha destacat Gómez.

Un total de 529.204 euros

EinaSalut és un projecte de compra pública innovadora en el qual s’han invertit 529.204 euros (50% fons FEDER). Les adjudicatàries varen ser Ibermàtica, Vicomtech i 4idcp. La construcció va arrancar el 2019 i hi han participat més de 70 persones de diferents conselleries, institucions, associacions i empreses, no només de les Balears, sinó també d’altres regions. Patricia Gómez ha destacat que ha estat una tasca ingent de coordinació que ha continuat tot i la pandèmia i ha felicitat tot l’equip que n’ha fet possible la posada en marxa.

stats