Societat 31/03/2023

Educació i representants dels alumnes aproven el reglament de la Mesa de l'Alumnat

L'òrgan s'ha constituït amb l'objectiu de fomentar la participació dels alumnes i potenciar l'associacionisme infantil

ARA Balears
1 min
Segona reunió de la Mesa de l'Alumnat.

PalmaLa Conselleria d'Educació i els representants de la Mesa de l'Alumnat han mantingut avui la seva segona reunió virtual, en la qual s'ha aprovat el reglament de funcionament de l'òrgan. Hi han participat el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, així com 20 membres en representació de les associacions d'alumnes i de les juntes de delegats més representatives dels centres d'Educació Secundària.

En el si de la reunió, també s'han abordat temes com l'estat de participació de l'alumnat en els centres educatius, la implantació de la LOMLOE, els equipaments i infraestructures dels centres, i els recursos tecnològics disponibles.

La Mesa de l'Alumnat s'ha constituït com un organisme consultiu i de debat, amb l'objectiu de promoure la participació de l'alumnat i fomentar l'associacionisme estudiantil. Altres metes que es marca són l'elaboració de propostes per millorar la representació dels alumnes en els consells escolars, així com la dinamització de les juntes de delegats, els elements de convivència i la perspectiva de gènere. La Mesa de l'Alumnat esdevé, per tant, un nou òrgan de participació de la comunitat educativa, al mateix nivell que les meses de directors, la de docents, famílies, la sectorial i la de l'ensenyament privat i concertat.

stats