Societat 14/05/2024

Educació registra tres dimissions al Conservatori en cinc mesos

El centre és al focus per l'obertura d'un expedient al director Ricardo Duato per, presumptament, boicotejar el sistema de fitxatge

2 min
Conservatori de Palma

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha registrat tres dimissions de càrrecs del Conservatori Professional de Música i Dansa des de principis de 2024, concentrades en poc temps. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, es tracta de la renúncia del responsable de Coordinació i Gestió i del coordinador d'Espais, així com d'un altre membre de l'equip directiu. Fonts properes al centre expliquen que els darrers mesos hi ha hagut un deteriorament de les relacions entre membres del claustre i part de l'equip directiu.

Les tres dimissions s'han comunicat al claustre recentment, quan el Conservatori s'ha situat en el focus mediàtic. Cal recordar que Educació ha obert un expedient disciplinari contra el director del centre, Ricardo Duato, per pressumptament haver boicotejat el sistema de fitxatge del personal. Com a conseqüència, l'han suspès de les seves funcions i se li ha retirat el complement retributiu associat al càrrec.

Segons assenyala l'expedient, el director apartat va desactivar el sistema de fitxatge del Gestib (eina de control d'Educació) i, per això, cap treballador del Conservatori va poder registrar l'assistència dia 22 de març. L'actuació del director, diu la Conselleria, "no va poder ser involuntària, ja que cal seguir un itinerari d'accions molt concret i adreçat a executar una modificació en la configuració del marcatge". Es va tractar "d'una acció dirigida a evadir el sistema de marcatge". Educació també explica que no va ser una acció "fortuïta", pel fet que l'opció de fitxatge apareix com a "no configurat. No es poden fer marcatges".

El director nega els fets

Duato es va dirigir divendres passat al claustre del Conservatori per explicar la seva versió de la situació. En un correu, el director assegura estar patint una situació d'estrès emocional causada per l'assetjament laboral al qual, diu, està sotmès per part de persones de dins i de fora del centre. "Som conscient que no vaig estar molt encertat en el darrer claustre. El meu discurs va ser incoherent, confús i, probablement, no es va entendre el missatge que us volia fer arribar, a causa de la situació d'estrès emocional en què em trobava", lamenta Duato.

En relació amb l'expedient obert, exposa no saber si va bloquejar el sistema de marcatge el 22 de març i diu que, en cas que ho fes, no va ser voluntàriament. Així mateix, deixa clar que, en tot cas, el sistema sols va estar aturat un dia, i no fins al 2 d'abril, com diu Educació. Duato exposa que el dia dels fets –22 de març– feia gestions amb el Gestib per verificar situacions que havia detectat i de les quals ell no tenia constància, com és el cas de validacions de fitxatges fetes amb posterioritat al dia corresponent i persones que tenien permisos que no havien de tenir.

stats