Societat 17/01/2022

Educació recupera els permisos no retribuïts per a la conciliació laboral i familiar dels docents

La mesura, que la Conselleria ha presentat aquest dilluns a la Mesa Sectorial, es mantindrà fins a final d'any

ARA Balears
2 min
Una classe a l'escola naval de Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria d'Educació recupera els permisos no retribuïts per a la conciliació laboral i familiar als docents, una mesura que s'allargarà fins a final del 2022. Així n'ha informat la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, als sindicats aquest dilluns a la Mesa Sectorial d'Educació. D'altra banda, també ha explicat que el sistema de substitucions ràpides per covid-19 es mantindrà vigent també fins a final d'any.

Les dues mesures cerquen mitigar l'impacte de la sisena onada, tant en el dia a dia dels centres com en les condicions laborals del professorat. Quant als permisos per conciliar, els docents hauran d'acreditar que tenen una persona a càrrec en situació de quarantena i podran, així, reduir la jornada laboral del 50% al 100%, de manera no retribuïda, pel temps que duri l'aïllament.

L'infant a càrrec ha de tenir menys de 12 anys o estar en una situació de discapacitat o malaltia que no li permeti valer-se per si mateix. En el cas de les reduccions del 5%, l'horari que s'hagi de reduir s'ha d'acordar amb la direcció del centre, segons ha detallat la Conselleria en un comunicat.

Posicions dels sindicats

UGT Ensenyament ha defensat en un comunicat que la reducció de jornada "no ha de suposar una reducció dels ingressos dels docents" o que, en tot cas, hauria de ser "mínima". D'altra banda, el sindicat no veu pertinent que "l'horari d'aquesta el triï l'administració, a través de la direcció del centre o del Departament d'Inspecció Educativa".

D'altra banda, ANPE han valorat positivament les dues mesures però han destacat que "recau sobre l'escola tot el pes de la conciliació familiar de la comunitat educativa" i considera que "s'han de cercar vies complementàries entre tots". Així mateix, han reclamat una partida pressupostària similar a la dels sanitaris "per gratificar el sobreesforç i potenciar les substitucions".

stats