Societat 24/01/2024

Educació envia un director general cessat a la Direcció Territorial d'Eivissa i Formentera

La Conselleria assegura que Salvador Ruiz donarà suport per trobar solucions a la falta de docents de le Pitiüses. Abans es va proposar que fos coordinador d'Escolarització

2 min
L'exdirector general de Personal Docent, Salvador Ruíz.

Palma"Dona suport a la Direcció General de Personal Docent des d'Eivissa i reforça la feina des d'allà per donar solució als problemes de personal docent de les Pitiüses". D'aquesta manera explica la Conselleria d'Educació i Universitats la nova destinació professional de l'exdirector general de Personal Docent, l'eivissenc Salvador Ruiz. Després de passar per la Conselleria d'Educació i Universitats, torna a la seva illa per ocupar una posició d'assessor tècnic docent (ATD) a la Direcció Territorial d'Educació d'Eivissa i Formentera.

Però segons assegura l'STEI i confirma Funció Pública, Educació va demanar abans que se li adjudicàs una plaça de comissió de serveis de caràcter voluntari, com a coordinador d'Escolarització adscrit a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives. "Es tractava simplement d'una proposta, que finalment la Conselleria d'Educació va retirar i no s'ha tramès a Funció Pública", expliquen des de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques.

En relació amb la nova destinació de Ruiz, CCOO diu que és un procediment habitual de tots els governs que, quan cessa un alt càrrec en tan poc temps, "se li cerqui un lloc". En el cas de Ruiz, CCOO assegura que els nomenaments polítics "són comissions de serveis especials, per a tot el curs. Això fa que no es pugui tornar a la plaça original (en propietat) fins que acabi el curs escolar". Alternativa Docent, en canvi, assegura que, quan es fa un nomenament, "s'intenta que sigui per un mínim d'un curs, perquè així no es perjudica la persona que havia agafat la teva plaça". "Ara bé, si el propietari vol tornar, pot. Però s'intenta estirar fins a acabar el curs", afegeix.

Amb plaça a una escola

Salvador Ruiz és funcionari de carrera i, segons expliquen fonts del sector educatiu eivissenc, va ser director de l'IES Sa Serra de Sant Antoni de Portmany i ara té la plaça a un CEIP. L'anterior legislatura, quan el govern insular ja era en mans del PP, la presidenta del consell escolar insular va ser Belén Torres, que "va demanar que Ruiz fos secretari d'aquest òrgan", afegeixen.

L'ARA Balears ha demanat a la Conselleria quines són les tasques concretes que farà a partir d'ara Salvador Ruiz i quan es va crear la plaça d'ATD que ja ocupa. Segons Educació, Ruiz ara té una plaça "que estava creada, però no ocupada, a la Direcció Territorial d'Eivissa". Encara que se'n desconeix la retribució, fonts sindicals asseguren que els ATD reben un complement que ronda els 300 euros mensuals.

stats