Societat 14/09/2021

Educació preveu que es comenci a impartir Religió Islàmica a l'octubre

La Conselleria està ultimant la resolució de creació de la borsa i després s'han de baremar els professors

2 min
Una mare du la seva filla a l'escola.

PalmaEl curs escolar ha començat a les Illes Balears, però encara no s'ha començat a impartir l'assignatura de Religió Islàmica a les escoles públiques de ses Salines, la Colònia de Sant Jordi i Lloseta, que són els únics centres on s'ensenyarà l'assignatura aquest curs 2020-2021. Fonts de la Conselleria d'Educació expliquen a l'ARA Balears que la previsió és que les classes comencin a l'octubre. Ara s'està preparant la resolució de la creació de la borsa i després s'han de baremar els professors. En total, es contractaran dos professors per als tres col·legis.

L'associació de dones musulmanes La Iniciativa ja va denunciar a principi de setembre que els professors que han d'impartir Religió Islàmica a les escoles també "partien en desavantatge", perquè ja ha començat el curs escolar "i la borsa encara no s'ha fet pública". A més, també criticaven que el fet d'oferir tres centres educatius i no més "deixa en total desavantatge i en condició d'absoluta desigualtat més d'un miler de menors".

Cal dir que és la primera vegada que aquesta matèria s'imparteix en centres escolars illencs. La Conselleria havia previst oferir-la a un màxim de deu centres el curs passat, però la pandèmia va aturar el pla pilot. Finalment s'ensenyarà als tres centres esmentats i es podran oferir devers 150 places. Es preveu que hi ha, a tot l'Arxipèlag, almenys 900 famílies interessades; per tant, només un 17% dels alumnes musulmans que volen cursar Religió Islàmica ho podrà fer aquest curs.

Cal tenir en compte que els infants tenen dret a l'ensenyament de la religió islàmica a totes les comunitats autònomes per una llei estatal del 1992, sorgida d'un acord de col·laboració amb la Comissió Islàmica d'Espanya. A més, l'article 27 de la Constitució estableix que els poders públics "han de garantir el dret dels pares que els seus fills rebin formació religiosa i moral d'acord amb les seves pròpies conviccions".

stats