Educació
Societat 15/03/2023

Educació presenta en un any, dues vegades el mateix projecte i amb la mateixa nota de premsa

Es tracta de la construcció del futur CEIP de sa Pobla, que s'ha anunciat aquest dimecres, com ja es va fer el maig de 2022

2 min
Simulació del futur CEIP de Sa Pobla.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dimecres el projecte bàsic del nou CEIP de sa Pobla, una informació que ja es va donar fa menys d'un any, concretament el mes de maig del 2022. El que s'ha anunciat aquest dimecres, segons han informat fonts de la Conselleria, és suposadament un avanç en l'esbós, que ha passat d'avantprojecte a projecte bàsic, el que significa que ara s'han creat imatges que simulen el futur centre, mentre que abans només hi havia dibuixos.

No obstant això, el projecte s'ha anunciat amb una nota de premsa idèntica a la del 2022 en què no consta cap novetat. El pressupost, la ubicació, la capacitat, la superfície i la resta de punts relacionats amb la construcció d'aquest nou centre són exactament els mateixos que els ja anunciats el maig passat. L'únic canvi és el termini d'execució, que s'ha allargat dos mesos: ara és de 14 mesos d'ençà de l'inici de les obres, mentre que en l'anunci anterior era de 12.

Des de la Conselleria han explicat que "es fa una passa més, perquè ara hi ha projecte bàsic, mentre que abans era un avantprojecte", però no han concretat quins són els avanços concrets després de quasi un any de la primera presentació del futur CEIP. De fet, l'ARA Balears publicà la informació l'any passat, quan es va anunciar per primera vegada.

A la d'avui, hi han assistit el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a més del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l'IBISEC, Miquel Coll, i l'arquitecte responsable del projecte, Joan Vanrell, així com el batle del municipi, Llorenç Gelabert , acompanyat de diferents representants de la corporació municipal i de la comunitat educativa de sa Pobla.

stats