Societat 15/09/2022

Educació assegura que els docents han tingut tot el mes d’agost per adaptar-se a la LOMLOE

Davant les crítiques dels sindicats, la Conselleria assegura que abans de l’aprovació de la llei –l’1 d’agost– ja van iniciar-ne la formació

2 min
L'inici del nou curs escolar, en imatges

Palma"Només dos dies abans de l'inici de curs –aquest dissabte, 10 de setembre–, ens vàrem trobar amb els nous criteris d'avaluació per als cursos senars. Són instruccions molt enrevessades, que costen d'analitzar. I els mestres ens diuen que no saben què han de fer". Aquesta és una de les queixes que el secretari d'Ensenyament Públic del sindicat STEI, Lluís Segura, ha transmès a la Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dijous. Per la seva banda, la Conselleria ha assegurat en un comunicat que els docents han tingut més d'un mes per preparar-se per a la nova llei, la LOMLOE.

"Hi ha moltes comunitats que no han aprovat els currículums i nosaltres ho férem l'1 d'agost i des d'abans de la seva aprovació ja es varen iniciar la difusió i la formació per aplicar-los", ha declarat el conseller d'Educació, Martí March, després de la Mesa. No obstant això, ha recordat que "l'aplicació de la LOMLOE és obligatòria" i que la Conselleria també hauria volgut "tenir més temps per posar-la en marxa". March també ha reconegut "l'esforç de diàleg per part dels sindicats sobre aquestes qüestions".

Però per a Segura, les noves instruccions d'avaluació –amb només dos dies de marge– "han estat la cirereta, després de tot l'estiu que hem passat amb els currículums", denuncia. Tot plegat "crea incertesa, no només als professors, sinó també a les famílies", afegeix el membre de l'STEI, qui subratlla que "potser el sistema nou és fantàstic, però el fet que sigui tan precipitat fa que els docents no puguin donar a les famílies una certesa de com seran les classes".

March es compromet a revisar la norma

Davant les queixes del professorat, el sindicalista apunta que el conseller s'ha mostrat "disposat a fer meses per modificar, en la mesura que sigui possible", la nova llei estatal. "La primera serà dimecres que ve, però estam a l'expectativa. Si hi ha garanties de renegociar, bé. Però si només és per perfilar algunes coses, no volem perdre el temps", manté Segura.

Així mateix ho ha informat la Conselleria en el seu comunicat, tot i que ha advertit de les limitacions a l'hora de fer modificacions. El conseller s'ha compromès a convocar una mesa tècnica sobre aquesta matèria la setmana que ve –amb la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i de la Inspecció Educativa– per tal d'informar i introduir les millores que es puguin fer", però "dins el marc de la legalitat".

Quant a l'argument que es tracta d'una directriu que ve de Madrid, el secretari de l'STEI lamenta que "la nostra administració no faci aturar els ministres quan les coses estan canviant tant de pressa, sense un procés d'aprenentatge". Per intentar pal·liar les mesures que arriben del govern espanyol, Educació també pretén incrementar la informació i la formació sobre els nous currículums a tota la comunitat educativa.

stats