Societat 02/05/2023

Educació i l'escola concertada acorden reduir les ràtios a 4t d'Infantil el pròxim curs

El nombre màxim d'alumnes per aula passarà de 25 a 22, per possibilitar una millor distribució dels estudiants entre els diferents centres

1 min
Una professora i una alumna a un aula d'educació infantil

PalmaLa Comissió de Concerts Educatius de les Illes Balears ha acordat reduir les ràtios de quart d'Educació Infantil a centres de vuit municipis, amb la vista posada al curs 2023-2024. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha esposat que la proposta és "passar de 25 alumnes a 22, una mesura amb la qual es pretén que els centres tinguin més possibilitats de distribuir l'alumnat". D'aquesta manera, es dona resposta a un doble objectiu: "Millorar l'atenció de l'alumnat i les condicions laborals del professorat, així com mantenir el nombre més alt possible d'unitats escolars el pròxim curs". Actualment, a les Balears hi ha 2.108 unitats d'ensenyament concertat. Malgrat tot, des del curs 2017-2018 i fins al curs actual, els centres concertats han perdut 2.285 alumnes a les etapes d'Infantil i Primària.

Els municipis afectats per la mesura són Alaró, Andratx, Artà, Porreres, Santa Maria del Camí, Santanyí, Ferreries i Formentera. Aquesta mesura és fruit de la proposta de la Conselleria de reduir les ràtios a partir de l'escolarització d'alumnes de tres anys. La mesura s'adopta tenint en compte la baixada de la natalitat que han patit les Illes, i per donar curs a les propostes negociades en el marc de la negociació dels concerts educatius.

Aquest dimarts també s'ha aprovat la creació d'una comissió de treball el curs 2023-2024. Hi tindran representació l'administració educativa, les entitats patronals i de les cooperatives d'ensenyament, així com els sindicats de la mesa de la concertada. Tots ells es reuniran per avançar cap a un acord global de ràtios a Infantil.

stats