Societat 22/04/2024

Educació introdueix aules 0-3 a tres escoles de Mallorca

En el marc del procés d'escolarització s'ofereixen més de 12.000 places d'aquesta etapa, que a partir d'enguany és gratuïta

2 min
Un infant en una escoleta.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha anunciat la posada en marxa d'un pla per crear 104 places d'Educació Infantil a tres col·legis de Palma i Campos per al curs escolar 2024-2025, al qual es podran sumar altres centres progressivament en funció de la disponibilitat d'espais que tinguin. Els centres triats per implantar aquest nou pla seran el CEIP Anselm Turmeda de Palma, que disposarà d'aules per als cursos d'un a dos anys i de dos a tres anys; el CEIP Son Pisà de Palma, amb dues aules de dos a tres anys, i el CEIP Joan Veny i Clar de Campos, amb dues aules de dos a tres anys.

Així ho ha indicat aquest dilluns el conseller, Antoni Vera, amb motiu de l'inici del període d'escolarització per a aquesta etapa educativa, que inclourà més de 12.000 places gratuïtes, encara que, segons ha apuntat, hi ha la possibilitat que augmenti aquesta xifra, atès que durant l'estiu es podrien obrir noves escoletes o algun centre de la xarxa assistencial existent podria sumar-se a la xarxa d'Educació Infantil convencional. Cal indicar que les places de nova creació no estaran disponibles durant el procés de sol·licitud i s'hauran de sol·licitar fora de termini a partir del 4 de maig.

Vera ja va anunciar aquesta mesura en el ple del Parlament, quan va explicar que per posar fi a la manca de places 0-3 que pateixen les Balears, el nou pla d'infraestructures educatives establirà que tots els centres educatius d'Infantil i Primària (CEIP) públics que es construeixin, o aquells en què es faci una reforma integral, hauran d'incorporar la línia 0-3.

Entre el 22 d'abril i el 3 de maig

Enguany, la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives es farà càrrec del procés d’escolarització per al primer cicle d’Educació Infantil (de 0 a 3 anys), que fins ara depenia de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI). Com a novetat, cada setmana la Conselleria elaborarà un llistat de les places vacants que s’actualitzaran cada setmana durant tot el curs. D’aquesta manera, les famílies sabran quines places hi ha lliures als diferents municipis de manera pràcticament automatitzada.

De la mateixa manera que a la resta de cicles educatius, el procés d’escolarització del primer cicle d’Infantil (de 0 a 3 anys) es podrà fer de manera telemàtica i Educació donarà suport tècnic tant a les famílies com als centres. Les famílies que ho desitgin també podran fer les reclamacions als llistats provisionals de manera telemàtica. El procés d’admissió de 0 a 3 anys estarà obert del 22 d’abril al 3 de maig i com a requisits s’estableix que l’infant hagi nascut en el moment de formalitzar la sol·licitud d’admissió i que tingui un mínim de 16 setmanes en el moment d’incorporar-se al centre educatiu.

Per altra banda, famílies d'alumnes de segon cicle d'Infantil (a partir de tres anys), Primària, ESO i Educació Especial que participin en el procés d'admissió hauran d'entregar la seva sol·licitud de plaça entre el 20 i el 28 de maig. Les puntuacions provisionals es coneixeran dia 12 de juny. A continuació, les famílies tindran entre el 13 de juny i 17 per presentar reclamacions. Serà dia 21 de juny quan Educació publiqui les llistes definitives. A partir d'aquí, els alumnes es podran matricular entre el 24 i el 28 de juny.

stats