Societat 29/08/2023

Educació intentarà que els docents cobrin la carrera professional a final de setembre

El conseller Vera ha acusat el Govern anterior "de no haver passat el complement per la Mesa de Retribucions", un fet que n'hauria endarrerit l'aprovació

2 min
Una mestra i alumnes durant un dels tallers sobre els efectes dels plàstics en el medi ambient.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha explicat que avui, en el marc de la Mesa Sectorial, es presenten els esborranys dels criteris d'avaluació per al nou curs, les instruccions d'inici de curs i l'aplicació dels punts de la carrera professional fixats en l'Acord Marc que s'havien d'implantar ara al setembre. Sobre aquest darrer tema, ha dit que "l'anterior equip de la Conselleria no va passar la carrera professional per la Mesa de Retribucions". "Ara nosaltres intentarem que pugui passar-hi abans del 15 de setembre, i si és així, els docents ja la podran cobrar a final de mes", ha afegit. El conseller també ha informat que entre ahir i avui quatre noves escoletes s'han adherit a la Xarxa Complementària i podran accedir a la gratuïtat a partir de setembre. Amb aquestes noves incorporacions, s'afegiran 100 places a les més de 7.000 que Vera va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al Consell Executiu Extraordinari. D'aquesta manera, en total aquest curs hi haurà 198 escoletes subjectes a la bonificació: 113 de públiques i 85 de la Xarxa, que atendran 11.231 alumnes.

En el marc de la roda de premsa d'aquest dimarts, Vera també ha explicat que, dels 23 centres educatius que havien sol·licitat adherir-se a la Xarxa Complementària durant el darrer període de peticions, nou n'han quedat fora. Ara bé, ha dit que se sent "molt satisfet" amb el que s'ha aconseguit. De fet, "s'obrirà un nou període per incorporar-hi més centres", una mesura que permetrà adherir-hi entre 10 i 12 centres que ara estan fent les obres i gestions necessàries per complir els requisits. Una vegada les acabin, els serveis d'arquitectura de la Direcció General de Primera Infància i de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) inspeccionaran els espais per verificar que tot està en ordre.

Quatre nous tècnics

Per accelerar les tramitacions, Educació ha incorporat quatre nous tècnics. En la mateixa línia, la Conselleria treballarà per implantar mòduls de concerts, per facilitar que la gestió de les incorporacions sigui més ràpida i es faci directament amb Educació. Vera també ha comentat una situació que s'està produint, i és que molts centres concertats "d'Escola Catòlica", oferien el 0-3 de caràcter assistencial (guarderies), i ara estan fent les proves per passar a ser educatives (escoletes).

En relació amb els criteris, ha dit que, com ja va anunciar el mes de juliol, "s'implantaran notes numèriques a final de trimestre i a final de curs, en aquest darrer cas, acompanyades d'una avaluació qualitativa", un element al qual obliga la LOMLOE. De fet, la Conselleria d'Educació no té competència per modificar els ítems d'avaluació.

stats