Societat 06/09/2023

Educació diu que ampliarà l'equip de l'Ibisec a Eivissa per fer noves infraestructures

El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha visitat aquest dimarts els centres educatius de Santa Eulària i Eivissa

ARA Balears
2 min
El conseller d'Educació s’ha reunit amb el president del Consell insular d’Eivissa, Vicent Marí, i amb tots els batles d’Eivissa

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, i el gerent de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), Mateu Suñer, han anunciat que ampliaran l'equip de l'Ibisec a Eivissa i Formentera per dur a terme noves infraestructures. Així ho han explicat aquest dimarts durant la visita als centres educatius de Santa Eulària i Eivissa. D'aquesta manera, a l'equip de l'Ibisec s'hi incorporaran un arquitecte i un enginyer, que se sumaran a l'aparelladora designada a l'oficina territorial.

Així mateix, Vera ha explicat que s'iniciarà la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) per completar l'oficina insular amb més personal tècnic i poder cobrir les necessitats de les dues illes. El conseller també ha expressat la seva preocupació per l'estat de les infraestructures d'Eivissa i per la deixadesa que presenten. "Els nostres esforços se centraran en la millora d'aquestes instal·lacions", ha indicat. En aquest sentit, ha assegurat que la reforma integral del CEIP Sant Ciriac i la millora de l'IES Xarc són actuacions prioritàries.

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, que ha acompanyat Vera durant la compareixença, ha recordat que la manca d'infraestructures educatives és "una reivindicació de fa anys entre la comunitat educativa de l'illa" i ha agraït la creació de l'oficina de l'Ibisec, "que ajudarà a tramitar els projectes pendents que s'han recollit als informes del Consell Escolar d'Eivissa en els darrers anys".

Quant a la problemàtica de l'habitatge per als docents desplaçats a l'illa, ha apuntat que la Conselleria "treballa en la lliure elecció de centre i en la gratuïtat del transport escolar a centres sostinguts amb fons públics perquè siguin una realitat durant el curs 2024-2025". Vera també ha remarcat que una altra prioritat és la dotació de personal de suport i d'atenció a la diversitat, i ha assegurat que "farem un esforç per cobrir les demandes".

stats