Societat 22/11/2021

Educació defensa la seva actuació en els casos d'assetjament sexual entre docents

Remarquen que sempre han respectat i aplicat amb rigor la normativa vigent

ARA Balears
2 min
Imatge que podria suposar un assetjament sexual a una dona en l’àmbit laboral.

La Conselleria d'Educació ha publicat un comunicat per defensar que ha respectat i aplicat amb rigor la normativa vigent en els casos d'assetjament sexual entre docents. Després de la polèmica d'aquest cap de setmana pels fets ocorreguts entre dos professors de l'IES Madina Mayurqa, Educació ha remarcat que "sempre ha rebutjat qualsevol violència cap a les dones" i ha recordat que "en aquests sis anys s'ha actuat amb contundència davant qualsevol presumpta agressió, ja sigui entre l'alumnat o entre el professorat".

Pel que fa al cas concret de la coacció psicològica a una docent de l'IES Madina Mayurqa, Educació ha explicat que "ha actuat de manera correcta i segons estableix la normativa". A més, en el comunicat la Conselleria remarca que després de ser informada per part de la direcció del centre de l'existència de possibles conductes i actituds inadequades d'un docent cap a una companya de feina de l'institut, es va reunir amb el docent per tractar aquests fets i advertir-lo que havia de cessar en la seva conducta. Sis mesos més tard arribà a Inspecció, de manera indirecta, que el docent havia reincidit. Immediatament l'inspector contactà amb la professora per comprovar-ho i emeté l'informe amb la proposta d'obertura d'expedient disciplinari. Segons han detallat, des de setembre del 2020 el professor ja no està destinat al mateix centre i des de llavors no comparteix lloc de treball amb la docent.

A més, han informat que es va fer un seguiment amb la víctima per "ajudar-la" en tot el que fos possible i que la professora va contactar amb el Servei de Prevenció de la Conselleria per rebre assessorament. També han recordat que la docent va interposar una denúncia contra el seu company de feina i el Govern es va personar en el judici a favor de la docent a través de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma.

stats