Societat 25/05/2023

Educació augmenta les ajudes de mobilitat d'FP per combatre la inflació

Els alumnes que estudiïn un Grau Superior o un Grau Mitjà rebran fins a un màxim de 2.500 euros

ARA Balears
1 min
Uns alumnes de FP fent pràctiques/ FERRAN FORNE

PalmaLa Conselleria d'Educació i Formació Professional ha augmentat l'ajuda de mobilitat màxima que podran percebre els alumnes matriculats de manera presencial a un cicle de Formació Professional (FP) de Grau Mitjà (GM), de Grau Superior (GS) o d'un curs d'especialització. Tot plegat, vinculat que els estudis es cursin en un centre públic ubicat a una illa diferent de la de residència durant el curs 2023-2024.

En un comunicat, la Conselleria ha exposat que els alumnes de GM i GS rebran 2.500 euros com a màxim, i els de cursos d'especialització, 1.200. Inicialment, s'havia previst que els alumnes de GM i de GS percebessin 2.000 euros, que havien de ser 1.200 en el cas dels que fessin cursos d'especialització. Si més no, davant l'encariment generalitzat del cost de vida, s'ha decidit ajustar l'import de les ajudes.

Els requisits per optar a les beques inclouen tenir la nacionalitat espanyola o la d'algun estat membre de la UE. Els sol·licitants extracomunitaris hauran d'acreditar que resideixen a les Illes Balears. Per altra banda, és necessari que no hi hagi places als estudis sol·licitats a cap centre públic de l'illa de residència. El termini de presentació de sol·licituds començarà l'1 de setembre i acabarà l'11 d'octubre.

stats