Societat 11/10/2022

Educació aposta per canviar els criteris d'avaluació de la LOMLOE davant les queixes dels docents

Aquest nou model es publicarà aquesta setmana al BOIB

ARA Balears
1 min
Un centre educatiu a Mallorca

PalmaLa Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha enviat aquest dimarts l'esborrany definitiu amb els canvis i fleixibilitzacions de la nova llei educativa als centres educatius. La majoria de les propostes de canvi de l'esborrany tenen relació amb els criteris d'avaluació i la tasca que han de fer els docents a l'hora de quantificar la feina que fan els alumnes i les seves capacitats.

Canvis que incorpora l'esborrany
  • Supressió de la limitació del 50% en les ponderacions dels criteris d'avaluació
  • Ampliació del termini per decidir sobre l'ús de l'eina d'avaluació fins al 31 d'octubre
  • Simplificació i flexibilització de l'avaluació formativa i acreditativa, donant més marge de decisió al professorat, en funció de les valoracions que hagi donat als criteris d'avaluació
  • Possibilitat d'utilitzar els informes d'avaluació trimestral que els centres considerin més convenients

Aquesta resolució d'avaluació es publicarà aquesta setmana al BOIB i permet flexibilitzar algunes de les qüestions que han generat polèmica i problemes entre els docents, així com permet aclarir diversos dubtes que han sorgit als centres educatius en aquest inici de curs marcat pel desonceixement de la nova llei educativa i el descontentament de docents, alumnes i famílies.

Educació ha detallat que les resolucions inicials ja tenien en compte l’ús voluntari de l'eina d'avaluació per decisió del claustre de professorat als centres públics i del titular als centres privats, però que amb la nova redacció s’ha intentat aclarir què cal fer en cada cas, és a dir, com es fa el seguiment i registre de l’avaluació per als centres que fan servir l’eina i com es fa als centres que no la fan servir.

Per altra banda, també s’ha comunicat als centres que s’està treballant en la simplificació de l'informe per a famílies de l'eina d'avaluació, per fer-lo més entenedor. A més, a través d'un comunicat, la Conselleria d'Educació ha recordat que els centres educatius tenen a la seva disposició l’assessorament presencial per part dels tècnics del servei d’Ordenació per ajudar en el procés d’implementació de la LOMLOE.

stats