Societat 29/09/2020

Educació preveu que els alumnes matriculats a cursos d'FP augmentin un 30% aquest curs

Enguany hi haurà 27 cicles més, la qual cosa suposa incrementar en 990 el nombre de places

Ara Balears
2 min
Els alumnes d'un dels cicles de formació professional. / ARA BALEARS

PalmaEl curs 2020-2021 comença als centres de Formació Professional (FP) de les Balears amb 14.884 alumnes, un 22% més que l'any passat. No obstant això, la Conselleria d'Educació i Universitat preveu que quan conclogui el procés de matriculació per a ensenyaments a distància i places vacants l'increment podria arribar al 30%. El conseller Martí March ha explicat aquest dimarts les principals dades del nou curs, en el qual s'implanten 27 cicles més, la qual cosa suposa incrementar en 990 el nombre de places. Així mateix, es reforcen les plantilles docents un 5% fins a arribar als 1.276 professors, segons ha subratllat March.

Educació ha assenyalat que l'increment d'alumnes es deu principalment al Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat pel govern espanyol, que permet a les Balears invertir 10,7 milions d'euros en la creació de places, l'acreditació de competències professionals, la formació del professorat i altres mesures de reforç d'aquests estudis.

"Mentre que en cursos anteriors s'havia apostat per ampliar l'oferta de graus mitjans, enguany es fa una aposta clara pels cicles de grau superior. De fet, dels 27 cicles nous, 18 seran de grau superior; vuit, de grau mitjà i un, d'FP bàsica", ha assenyalat la Conselleria.

March ha exposat que la norma general davant la situació de pandèmia de covid-19 serà l'ensenyament presencial, sempre que els grups no superin els 20 alumnes, i s'optarà per la fórmula mixta de classes convencionals i telemàtiques quan els grups siguin més nombrosos o l'espai dels tallers no permeti mantenir la distància. Respecte de les pràctiques, s'ha donat l'opció que els centres que ho necessitin puguin avançar i flexibilitzar la formació en centres de treball.

"En total, el nou curs tindrà una oferta de 431 grups de primer curs, 21 més que el curs passat: 88 d'FP bàsica, 206 de grau mitjà i 137 de grau superior", ha informat Educació.

D'altra banda, aquest dimarts també comencen les classes per als 510 alumnes d'Estudis Artístics Superiors de l'Escola d'Art i Superior de Disseny i d'aquí a una setmana ho faran també els 68 de l'Escola Superior d'Art Dramàtic. Els gairebé 200 alumnes del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears ja varen començar la setmana passada. En tots aquests estudis es combinaran classes presencials i telemàtiques, segons ha apuntat la Conselleria.

stats