Societat 11/09/2023

Educació adverteix als docents estabilitzats: "Inspecció vigilarà que es compleixin els continguts"

El conseller Antoni Vera ha fet aquestes declaracions durant la vista al Centre d'Educació Especial de Son Ferriol, coincidint amb l'inici de curs

2 min
Una aula de secundària

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha anunciat, en relació amb els docents estabilitzats, que "Inspecció Educativa tindrà la feina de vigilar que es compleixin els continguts, les classes, etc". "Ja en parlarem en el seu moment", ha dit. Vera ha fet aquesta consideració en ser preguntat per les places d'FP de Nàutica cobertes per docents que no tenen la titulació requerida. El conseller ha visitat aquest dilluns, acompanyat de la presidenta del Govern, Marga Prohens i el batle de Palma, Jaime Martínez, el Centre d'Educació Especial de Son Ferriol, en coincidència amb l'inici de curs.

Telefonades per cobrir les renúncies

Per altra banda, la Conselleria d’Educació i Universitats ha informat que esgotarà les vies possibles per cobrir les 60 renúncies de docents estabilitzats que s’han produït; 55 a Secundària i 5 a Primària. D’aquesta manera, s’iniciarà un procés de telefonades manuals als interins que varen quedar al límit de consolidar la plaça. Se’ls telefonarà, a aquells que encaixin en el perfil de les vacants i, si accepten, la plaça, serà seva en propietat.

Cal recordar que enguany el concurs de mèrits ha provocat malestar entre els docents que accedeixen a la funció pública per oposició, que consideraven que no era just que els interins consolidassin la plaça amb un concurs de mèrits. Per la seva banda, els docents estabilitzats han defensat en tot moment el seu dret a tenir les places, en virtut de la legislació europea, que obliga a reduir la taxa de temporalitat a l’Administració pública.

En roda de premsa dijous passat, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, va anunciar que, després del concurs de mèrits d’enguany, s’ha aconseguit reduït la taxa de temporalitat al 6,8%, per davall del 8% que marca la llei. Aquesta situació, va dir el conseller, “farà que no estiguem obligats a fer un nou procés d'estabilització el curs que ve i es podran tornar a fer les oposicions per illes".

stats