Tecnologies
Societat 17/05/2023

'El Económico', als seus 10 anys, posa sobre la taula els reptes i els perills de la tecnologia

El Palau de Congressos de Palma ha acollit aquest dimarts l'acte, que ha comptat amb la participació de diverses personalitats

ARA Balears
2 min
El director tècnic de la Fundació Impulsa Balears, Antoni Riera i la directora general d'Audiovisuals del Grup Serra, Paula Serra, directora

PalmaEl setè Fòrum d'El Económico, que enguany compleix 10 anys de publicació amb el diari Última Hora, ha posat sobre la taula l'impacte de la tecnologia sobre el turisme i sobre la vida de les persones. L'acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Palma, ha comptat amb la participació de diverses personalitats.

Així, el director tècnic de la Fundació Impulsa Baleares, Antoni Riera, ha parlat de tot el món que obri la tecnologia, un món, però, que no serà res si no s'hi posen davant els valors. En aquest sentit, ha remarcat la importància que té el fet que el procés tecnològic i el procés ètic vagin plegats.

El president de Caixabank, Ignacio Goirigolzarri; la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller delegat d'Hotelbdes, Nicolas Huss; el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i la directora general d'Audiovisuals del Grup Serra, Paula Serra

Per la seva banda, el president de Caixabank, Ignacio Goirigolzarri, i el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, han conversat sobre com aquests anys de pandèmia han fet que la tecnologia estigui molt més present i sigui necessària en les nostres vides. Així, han destacat el tema dels valors i l'ètica i, en contraposició, els perills que suposa per al món laboral i personal l'abús de les tecnologies.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha assistit a l'esdeveniment i ha reivindicat que la tecnologia pot servir per adaptar-se al canvi climàtic, a través d'empreses tecnològiques "capdavanteres" a les Illes que ajuden a preveure la situació climàtica i com afrontar-la.

A més, Armengol ha fet referència a la bretxa digital existent i s'ha compromès a "treballar intensament per garantir el dret a aquella atenció presencial".

stats