Societat 17/06/2020

L'economia alternativa mogué més de 24 milions d'euros el 2019

L'any passat es varen incorporar a la xarxa REAS Balears tres noves empreses d'inserció

Catalina Riera
1 min
Les organitzacions socials generaren 777 llocs de feina el 2019

PalmaL'economia alternativa va moure el 2019 un total de 24.544.311 euros. Ho ha afirmat aquest dimecres la Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears) durant una roda de premsa a la Fundació Deixalles, que s'ha fet per presentar la Memòria Social del 2019. El secretari tècnic de l'entitat, Jordi López, ha destacat també que l'any passat es varen sumar a la xarxa tres noves empreses d'inserció: Eines per Inserció, promoguda per Càritas Mallorca; Mestral Inserció i Medi Ambient, promoguda per Càritas Menorca, i Projecte Home Balears Inserció.

Amb aquestes noves incorporacions, la xarxa suma un total de 14 organitzacions associades i es converteix en el "referent de les empreses d'inserció a l'Arxipèlag", ha manifestat López. De fet, ha assenyalat que l'entitat té un "impacte important" tant en l'àmbit econòmic com en el laboral, ja que durant el 2019 es generaren 777 nous llocs de feina.

REAS Balears ha destacat algunes de les activitats que es varen fer durant l'any passat, com ara la reivindicació i defensa de les empreses d'inserció, així com la promoció del mercat social per afavorir el consum responsable. Pel que fa a les administracions públiques de l'Arxipèlag, López ha manifestat el treball constant que fa la xarxa perquè "les administracions facin més contractes públics amb criteris socials".

Pel que fa a la crisi sanitària generada per la pandèmia del coronavirus, López considera que ha posat de manifest la vulnerabilitat del model econòmic de les Illes Balears i considera que ara "és el moment de repensar-lo". Per això, REAS en promou una redefinició per fer-lo "menys vulnerable, amb menys turistes i més diversificació d'activitats".

stats