Societat 05/05/2021

Cinc homes a presó per dues violacions en grup per Sant Jordi

Un sisè detingut queda lliure però sense passaport per no haver denunciat les agressions sexuals

1 min
Una patrulla dels Mossos a Barcelona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaCinc dels sis homes detinguts dilluns pels Mossos d’Esquadra per dues violacions en grup el dia de Sant Jordi han entrat a presó provisionalment. La policia els va arrestar al districte de Nou Barris de Barcelona tot i que les agressions sexuals van passar a Santa Coloma de Gramenet el 23 d’abril. Pel que fa al sisè detingut, ha quedat lliure però la jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir d’Espanya per no haver denunciat les dues violacions.

Els Mossos han traslladat aquest dimecres els sis homes als jutjats de Santa Coloma, on els han interrogat i s’han fet 18 rodes de reconeixement abans que la jutge prengués una decisió. Les dues víctimes i una testimoni de les violacions múltiples han hagut de fer sis rodes cadascuna per identificar un per un els detinguts. Després la titular del jutjat d’instrucció número 1 de Santa Coloma ha acordat la presó sense fiança per als cinc arrestats que estan investigats pel delicte d’agressió sexual. Pel que fa al detingut que ha evitat la presó preventiva, està investigat per tenir coneixement de les violacions i ometre l’obligació de denunciar-les.

Ordres per protegir les víctimes

La jutge també ha dictat sis ordres de protecció per a les dues víctimes que prohibeixen als sis homes poder comunicar-s’hi i els obliguen a estar-ne allunyats. Tant els detinguts com les víctimes són majors d’edat. La investigació policial l’ha assumit la Unitat Central d’Agressions Sexuals dels Mossos.

stats