Societat 28/06/2022

Dos alumnes eivissencs han tret les millors notes de la Selectivitat a les Balears

Vuit de les nou qualificacions més altes les han tret alumnes que han cursat la modalitat de Ciències

ARA Balears
1 min
Maria Cristina Guasch Cardona i Sergi Minchiotti Marí.

PalmaLes millors notes de la Selectivitat 2022 a les Illes Balears han superat enguany el 9,7 i la majoria (deu d'onze) les han tret alumnes que han cursat la modalitat de Ciències. Segons ha explicat la Universitat de les Illes Balears (UIB) en un comunicat, les dues qualificacions més altes les han tret alumnes eivissencs.

En concret, han estat Maria Cristina Guasch Cardona, del Col·legi Mestral d‘Eivissa, i Sergi Minchiotti Marí, de l’IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines, que han tret un 10 de mitjana a Batxillerat, un 9,6 de mitjana de la PBAU, i un 9,840 de nota d’accés. Aquesta darrera nota és la que permet passar als estudis de grau, es calcula sobre 10 punts i és el resultat de la mitjana ponderada del 60% de la nota mitjana de Batxillerat i el 40% de la qualificació de la PBAU.

La segona millor nota del bloc d’accés correspon a dos alumnes, també empatats: Joan Olives Vidal, de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, i Inés Prats Ferrer, de l’IES Sant Agustí de Sant Agustí des Vedrà, a l’illa d’Eivissa, amb un 9,8 de nota d’accés. Tots dos han cursat també la modalitat de Ciències. La cinquena millor nota correspon a una alumna mallorquina, Margalida Nadal Albertí, que ha tret una nota d’accés de 9,772 punts.

Per darrere hi ha Carla Soutelo Macanás, de l’IES Marratxí de Mallorca (9,77); Juan Andrés Rodríguez Nicolau, del Col·legi CIDE de Palma (9,76); Marc Adrover Pons, de l’IES Santanyí (9,76); Helena Campoy Sánchez, del Col·legi Santa Maria (9,728); Jaume Reus Bennàssar, de l’IES Guillem Cifre de Colonya (9,714) i Yating Wu (9,712).

stats