Societat 12/06/2021

"Fa mesos que vivim una massacre contra les dones"

Unes 200 persones es concentren a Palma per mostrar repulsa "per tots els feminicidis i infanticidis"

ARA Balears
2 min
Una dona amb una espelma a la concentració d'aquest divendres.

PalmaUnes 200 persones s'han concentrat aquest divendres a Palma per la mort d'Olivia Gimeno, una de les dues nines assassinades a Tenerife, i per mostrar rebuig als darrers casos de violència masclista que s'han viscut a les Illes i en el conjunt de l'Estat. "Fa mesos que vivim una massacre contra les dones", ha assegurat el Moviment Feminista de Mallorca, que ha organitzat la concentració "en repulsa per tots els feminicidis i infanticidis".

Durant la protesta, s'han recordat els darrers assassinats masclistes d'Eivissa i Sevilla, en els quals dues dones més han mort assassinades per les seves parelles. "Això sembla una guerra. Ja no sabem què fer per aturar-ho", han clamat.

Davant això, des del Moviment Feminista de Mallorca han exigit un pacte "seriós" de les institucions perquè hi hagi "tolerància zero" davant "qualsevol mena de violència contra la dona". "No es poden presentar les dones com a objectes submisos a les quals controlar. Això ens col·loca en una posició en què qualsevol dona pot ser assassinada quan dugui la contrària", han explicat.

En el manifest que ha llegit, el Moviment Feminista de Mallorca ha aclamat que "no deixaran la lluita contra el terrorisme masclista, per molt que aquestes morts ens deixin tocades i sense ales". "No deixarem de reclamar que volem vides lliures de qualsevol violència que exerceixen els homes sobre nosaltres, volem que s'aturi aquesta massacre", han reivindicat.

Abans de finalitzar la mobilització, han cantat lemes com 'No és un cas aïllat, és el patriarcat', 'Volem eliminar ja la violència masclista', 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes' i 'Ens volem vives. Ni una menys!'. A banda de Palma, aquest acte de protesta també s'ha fet a Manacor, Sóller, ses Salines, la Colònia de Sant Jordi, Alaró, Pollença i sa Cabaneta, a més de diferents punts d'Espanya.

Un grup de dones amb una pancarta contra el "terrorisme masclista".
stats