Societat 02/07/2020

Dos dels migrants que varen arribar a Formentera donen positiu en covid-19

Amb aquests dos casos, els 17 migrants que varen desembarcar a l'illa hauran de fer quarantena

Ara Balears
1 min
Imatge d'una de les embarcacions que van arribar aquest dilluns a les Illes.

PalmaDos dels 17 migrants detinguts dilluns després d'arribar en pastera a Formentera han donat positiu en covid-19 després d'haver passat les proves de PCR a l'hospital Can Misses, segons han confirmat a Efe fonts oficials. Entre els migrants hi ha un menor d'edat, però els dos infectats són adults.

Ara, les dues persones que han donat positiu hauran de fer 14 dies de quarantena al mateix hospital, mentre que les 15 restants passaran set dies d'aïllament en un local cedit per l'Ajuntament de Sant Josep, que serà vigilat per policia per garantir el procés de control sanitari, segons ha explicat la Delegació del govern espanyol a les Balears.

Els migrants no contagiats estan allotjats en un local municipal que té les condicions i els serveis bàsics que necessiten, segons el consistori eivissenc. Els migrats es trobaven a les dependències de la Policia Nacional d'Eivissa des de dilluns, quan la Guàrdia Civil interceptà i detingué 57 migrants a les Balears, 40 a Mallorca i 17 a Formentera.

Els migrants que arribaren a Mallorca donaren negatiu en la prova del coronavirus, per la qual cosa varen ser traslladats a Barcelona, ja que el seu trasllat no suposava un risc de contagi. Aquestes cinc pasteres se sumen a les vuit que han arribat aquest 2020 a les Illes amb un total de 186 immigrants. Els 57 detinguts aquest dilluns suposen el rècord de detencions en un dia d'enguany.

stats