Arriben quatre pasteres més a Mallorca i una a Formentera

La Guàrdia Civil ha detingut ja 57 migrants que hi viatjaven

La Guàrdia Civil ha interceptat i detingut aquest dilluns 57 migrants a les Balears, 40 a Mallorca i 17 a Formentera, segons ha informat la Delegació de govern espanyol a les Illes. D'aquesta manera, s'arriba a la xifra rècord en nombre de detinguts en un dia d'enguany. En total, els agents han trobat, de moment, cinc pasteres a les costes de l'Arxipèlag.

Per una banda, 13 dels migrants detinguts a Mallorca han estat localitzats en una embarcació en aigües de Cabrera pel Servei Integral de Vigilància Exterior (SIVE) aquesta matinada. Els guàrdies han trobat 27 persones més en tres embarcacions: una a la Colònia de Sant Jordi i dues més a la deriva a poques milles del far de ses Salines i de la platja del Caragol.

Per altra banda, la Guàrdia Civil ha localitzat a Formentera una altra pastera entre la zona de Migjorn i la Mola, que ha tocat terra. Segons la Delegació, hauria d'haver-hi una segona embarcació, però encara no s'ha localitzat.

Aquestes cinc pasteres se sumen a les vuit que han arribat aquest 2020 a les Illes Balears. Les dues primeres varen arribar el passat 2 de gener amb 25 immigrants: 14 en una pastera localitzada per la Guàrdia Civil quan navegava en aigües de Cabrera i 11 més (detinguts) a Eivissa.

El 9 de febrer varen arribar 18 migrants, que es varen localitzar prop de Cabrera, i dia 13 del mateix mes varen arribar 13 persones més (entre les quals hi havia cinc menors). Dia 24 de febrer va arribar una altra pastera a Cabrera amb 16 ocupants.

Dia 17 de juny varen arribar set persones a ses Salines i dia 18 varen trobar una altra pastera amb set persones a mig quilòmetre de distància del far de ses Salines. La setmana passada, dia 22 de juny, va arribar a Santa Eulària, a Eivissa, una embarcació més amb 11 migrants.

L'any 2019 va ser l'any en què més pasteres i migrants varen arribar a les Illes des que la Delegació del govern en té constància, amb 41 embarcacions interceptades i 507 migrants. A més, la xifra de persones que varen venir il·legalment per via marítima a les Balears va augmentar un 154% en comparació amb el 2018, quan es varen registrar 199 migrants i 17 pasteres.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF