Una noia perd l'ull per una bala de foam dels Mossos a la manifestació per a la llibertat de Hasél d'ahir a Barcelona

La víctima va rebre l'impacte ahir i ha estat operada avui

2 min
Imatge de la dona ferida per una bala de foam disparada pels Mossos

La dona que va rebre ahir un impacte d’una bala de foam dels Mossos d’Esquadra en la manifestació per a la llibertat del raper i cantant Pablo Hasél a Barcelona finalment ha perdut l'ull, segons informa centre Iridia. La víctima ha estat operada avui i Iridia ha dit que de moment no donarà més informació i ha demanat que es respecti la recuperació de la manifestant ferida.

Des de l’abril del 2014 els Mossos han canviat les pilotes de goma per les de foam, però diverses organitzacions pels drets humans denuncien que aquestes també són molt perilloses perquè es disparen amb una arma de precisió. La substitució es va produir després de la indignació popular per la pèrdua d’un ull d’Esther Quintana, en una manifestació durant una jornada de vaga general dos anys abans. Des de llavors, quatre persones han perdut un ull per l’impacte d’una bola de foam en les protestes per la condemna als presos polítics, el 2019. En la jornada de l’1-O Roger Espanyol va quedar sense la visió d’un ull per l’impacte d’una bala de goma, que els agents de la Policia Nacional van disparar per dispersar els manifestants, malgrat que el Parlament en va vetar l’ús als Mossos.

Segons ha informat aquest matí el comissari Joan Carles Molinero en una roda de premsa conjunta amb el conseller d’Interior, el comissari Joan Carles Molinero, en la què ni han mencionat el cas d’aquesta dona, la manifestació d’ahir a Barcelona va començar amb uns 5.000 congregats a la plaça Lesseps. La protesta era pacífica fins que es va moure i va arribar a l'altura de la Delegació del govern espanyol a Catalunya i, segons Mossos, alguns manifestants van començar tirar objectes contundents i a cremar contenidors i es van iniciar els aldarulls.

Manifestants ajuden a la dona ferida per la bala de foam
stats