Societat 17/10/2019

Els doblers estalviats del professorat que va fer la vaga pel clima es dedicaran a implantar l'energia solar als centres

La proposta de Docents pel Futur ha estat acceptada pel conseller d'Educació, Martí March

Maria Fuster
2 min
Els protaveus de Docents pel Futur Miquel Àngel Llauger i Tona Fuster el dia de la Vaga pel Clima

Palma"Després de la vaga pel clima vàrem fer arribar una carta al conseller Martí March, en la qual li proposàvem que els doblers estalviats dels docents que no havien anat a fer feina es destinassin a instal·lar plaques d’energia solar als centres. I ara hem rebut la resposta, en què el conseller ens diu que accepta la nostra proposta", explica la portaveu de Docents pel Futur, Tona Fuster, a l'ARA Balears.

Martí March, conseller d’Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha respost per escrit a la proposta del col·lectiu Docents pel Futur, i no només es compromet a destinar aquests doblers a l’objectiu proposat, sinó que també parla de la necessitat d’anar més enllà d’aquesta mesura de caràcter simbòlic.

"Volem agraïr-li que ens hagi dit que sí, però no volem que tot això quedi en una declaració d’intencions", assenyala Fuster.

Docents pel Futur, després de la Setmana d’acció global pel clima, treballa en la definició d’objectius per fer dels nostres centres educatius uns llocs compromesos amb un futur habitable per als nostres joves. “També des de l’àmbit educatiu hem de treballar assumint que ens trobam en una situació d’emergència climàtica. Això fa imprescindible donar un nou impuls a l’educació ambiental i fer que els centres funcionin de manera més respectuosa amb un planeta en crisi”, explica Tona Fuster, portaveu del col·lectiu. En aquest sentit, la plataforma proposarà a la Conselleria l’adopció d’un pla ambiciós d’ecologització dels centres, per als quals ofereix la seva col·laboració. “La gran quantitat de propostes que estam recollint dels nostres companys ens permeten aportar una relació molt completa de mesures possibles”, assenyala Fuster.

La propera trobada de Docents pel Futur serà dissabte dia 26 d'octubre, quan farem la nostra segona assemblea, a Can Alcover, per tal de continuar implicant la comunitat educativa i especialment els docents en el compromís efectiu en la lluita contra el canvi climàtic.

En total varen ser 635 docents varen fer vaga total o parcial, cosa que significa que, aproximadament, varen deixar de cobrar uns 100 euros si era vaga total i 50 euros si era parcial. La quantitat total aproximadament podria ser d'entre 40.000 i 50.000 euros.

stats