Societat 09/02/2023

"Els docents necessiten fets, no paraules i promeses polítiques"

CCOO denuncia que Educació ha ignorat els preacords assolits per millorar les condicions laborals dels professors

ARA Balears
1 min
Tots els concerts amb la privada s’acaben aquest 2023.

PalmaCCOO Ensenyament ha denunciat que la Conselleria d'Educació ha "ignorat" l'acord que van signar el 2015 on es prometien millores en les condicions laborals del personal docent. "Els docents necessiten fets, no paraules i promeses polítiques", han denunciat a través d'un comunicat. Aquesta arriba després que el conseller d'Educació demanàs als docents "confiança i respecte" per la feina que han fet i que faran.

Davant aquest fet, el sindicat educatiu ha criticat que fins ara els docents s'han hagut d'adaptar a tots els canvis, com la LOMLOE, tot i no estar-hi d'acord i la polèmica amb alguns punts o els canvis que va provocar la pandèmia, però que Educació no ha fet "res" per millorar la seva situació laboral. En aquest sentit, han recordat que Martí March es va comprometre a dur a terme la progressiva disminució de ràtios, la reducció d'hores lectives, negociar la carrera professional, recuperar les llicències d'estudis i millorar les infraestructures dels centres, entre d'altres, i en els darrers quatre anys no s'ha aconseguit res d'allò acordat.

Tot això, CCOO Ensenyament destaca que els docents han continuat fent feina amb diligència, responsabilitat i treball. "No oblidem que l'objectiu final dels professors són els alumnes i continuaran fent el millor per ells, passi el que passi", han sentenciat.

En el comunicat, el sindicat educatiu ha destacat que tot i que no han obtingut la resposta esperada de la Conselleria d'Educació continuaran lluitant per garantir la millora de les condicions laborals del personal docent i no frenaran fins que aconsegueixin que Educació compleixi l'acord signat el 2015. "Aquest acord serà bo per als docents i necessari per a la millora de l'educació pública d'aquestes illes", han destacat.

stats