Societat 30/01/2023

Els docents interins perdran la indemnització si no s'inscriuen a les oposicions

Els sindicats STEI i ANPE han demanat a la Conselleria que ampliï el temps per registrar-se en el procés, que acaba aquest dilluns

2 min
Aspirants en un examen d'oposicions docents.

PalmaEls docents interins que no hagin participat de tot el procés d'estabilització extraordinari (és a dir, a les oposicions i al concurs de mèrits) no tindran dret a rebre la indemnització que els pertocaria si perden el seu lloc de feina. Aquest fet ha generat malestar entre les professionals, ja que el període per registrar-se a la convocatòria d'oposició acaba aquest dilluns i els docents varen saber d'aquesta condició fa pocs dies. Així ho han denunciat els sindicats majoritaris STEI Intersindical i ANPE, que han demanat a Educació que ampliï el termini per poder-se anotar a aquesta convocatòria i així donar més marge als professors afectats.

A més, denuncien que sigui obligatori participar del concurs d'oposició, pagant la taxa de 83 euros, tenint en compte que no es convoquen totes les especialitats. "No pot estar condicionada la possibilitat de reclamar el pagament a l'exigència d'apuntar-se a un procés de selecció en què moltes de les especialitats que el professorat imparteix de manera habitual no han estat convocades", denuncia ANPE, que també demana que els processos de consolidació i selectius siguin diferenciats per illes.

Per la seva banda, l'STEI subratlla que les taxes de les Illes Balears són les més elevades de l'Estat i que "hi haurà interins que hauran de pagar les taxes de tres procediments selectius: oposicions d'estabilització i oposicions ordinàries i concurs de mèrits per poder optar a un lloc de feina definitiu". Cal recordar que el concurs d'oposició, com també el concurs de mèrits, formen part del procés d'estabilització extraordinari per reduir el personal temporal de l'àmbit públic a escala estatal.

L'objectiu a l'Arxipèlag és reduir les taxes d'interins del 26% actual al 8%. Per al 2023, la Conselleria convoca 2.584 places per concurs de mèrits i 265 mitjançant el concurs d'estabilització. És a dir, enguany es preveu consolidar un total de 2.848 places públiques.

stats