Societat 31/01/2023

Docents interins convoquen una protesta aquest dimarts a Palma

Un grup de professionals ha organitzat una manifestació per denunciar la "mort" dels seus drets i reivindicar millores laborals

2 min
Un institut de Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaUn grup de docents interins ha convocat una concentració a Palma per reclamar millores laborals a la Conselleria d'Educació. Consideren que l'Administració "ignora constantment" les seves reivindicacions i animen a assistir-hi vestits de negre "en senyal de dol" per la "mort" dels seus drets. La manifestació, convocada per professionals que no estan vinculats a cap sindicat educatiu, tindrà lloc aquest dimarts a les 18 h a la plaça d'Espanya.

Els professionals han escrit un manifest, que han compartit en un grup de WhatsApp de més d'un miler de membres en què denuncien que la Conselleria "en cap moment ha volgut negociar amb aquest col·lectiu". Així mateix, reclamen mesures com la recuperació de la indemnització d'estiu i la convocatòria d'oposicions separada per illes per afavorir la conciliació laboral i familiar.

La protesta arriba arran del malestar que ha generat la gestió del procés d'estabilització extraordinari a l'àmbit educatiu. En especial, l'anunci per part d'Educació que els interins havien de participar de les oposicions i el concurs de mèrits per tenir dret a cobrar la indemnització que els pertocaria si perdessin el lloc de feina. Els sindicats majoritaris STEI i ANPE varen reclamar a la Conselleria que allargàs el termini d'inscripció (que en el cas de les oposicions acabava aquest dilluns) per donar marge als afectats.

"Qüestion que hagin perdut els drets"

El conseller d'Educació, Martí March, ha defensat la seva gestió amb el personal interí aquest dimarts en declaracions als mitjans: "Respectam les expressions de qualsevol col·lectiu docent, però que els seus drets s'han perdut, ho qüestion". En aquest sentit, ha remarcat la davallada del percentatge d'interins del 38% al 26% des que gestiona el departament educatiu i ha posat en valor les mesures per estabilitzar les plantilles: "Més de 5.000 interins s'hauran estabilitzat des del 2015, això són dades, fets evidents", ha subratllat. Al mateix temps, ha reconegut que el procés d'estabilització extraordinari "té incerteses" perquè "no sabem el resultat final".

stats