Societat 14/03/2024

Docents estabilitzats ironitzen sobre les queixes dels opositors: "Jo vull una plaça a la carta"

Responen al vídeo distribuït pel col·lectiu Funcionaris Docents Units en que denuncien el concurs de trasllats i que no han tingut prioritat per triar destí

2 min
Una aula de sisè de primària

PalmaEls docents funcionaris de carrera arran del procés d'estabilització d'interins de 2022 han replicat al vídeo que van fer els funcionaris per oposició. Aquests darrers hi presentaven les seves situacions personals, que es veurien afectades per haver estat destinats a Eivissa. Cal recordar que en el concurs de trasllats de 2024 els estabilitzats han tingut prioritat de tria plaça per damunt dels que varen fer oposicions el 2023, però també de funcionaris de carrera als quals han guanyat en punts. En un audiovisual, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, els estabilitzats critiquen el vídeo dels opositors i irònicament presenten queixes i situacions de diversos professors en relació amb la seva feina. Alguna, fa referència a persones reals:

"Na Tonina enguany ja acumula un total de deu substitucions, i no pot passar temps amb la seva moixa"; "n'Ismael va haver de viatjar cada dia a Mallorca perquè es va presentar a les oposicions d'allà i, per desgràcia, va aprovar"; "en Biel va arribar el darrer al centre i ja no va poder escollir horari"; presenten, entre altres situacions.

6.000 docents en frau de llei

Per altra banda, els estabilitzats recorden que hi ha 6.000 docents en frau de llei, és a dir, que han ocupat una plaça pública durant més tres anys, límit a partir del qual els estaments judicials han fixat que ha de passar a ser fixa. "Docents sense estiu (sense cobrar), 4.450; docents desestabilitzats, incalculable", es diu al vídeo, que circula per diversos grups de WhatsApp.

Amb aquest vídeo, els estabilitzats responen als dos que ha fet el col·lectiu Funcionaris Docents Units, un per denunciar el greuge del concurs de trasllats per no haver pogut triar plaça abans que els estabilitzats i l'altre per criticar que desconeixien "les regles del joc" del procés d'estabilització i del concurs de trasllats d'enguany.

stats