Societat 14/01/2021

Un 92% dels docents considera insuficient el sistema de calefacció per combatre el fred a les aules

El sindicat ANPE ha fet una enquesta entre els més de 700 professors de les Balears per saber la seva opinió sobre la gestió de la pandèmia als centres

Ara Balears
1 min
Un 76% dels docents afirmen que tenen les finestres de les aules obertes de manera permanent.

PalmaDesprés que alguns docents de les Illes Balears denunciassin que hi ha infants que han d'estar a classe a menys de deu graus, el sindicat ANPE ha fet una enquesta entre els més de 700 professors de les Illes per saber la seva opinió sobre aquesta situació. Una de les preguntes ha estat si consideren suficient el remei que va donar la Conselleria d'Educació de mantenir la calefacció oberta i el 92,2% dels docents ho troba insuficient.

De la mateixa manera, l'enquesta duita a terme pel sindicat assenyala que el 94% dels alumnes i professors duu manta i abric dins les aules a l'hora de fer classe. Una altra dada destacable és que el 95% de les aules no disposa de purificadors d'aire per evitar obrir les finestres de manera habitual.

Per altra banda, gran part del professorat, en concret el 86%, opina que l'Administració havia d'haver pres mesures abans. A més, el 93,6% dels enquestats considera que s'ha de passar a un escenari C si Educació no pren mesures més efectives per fer front a les baixes temperatures de les aules. En aquest sentit, el 76,4% dels docents afirma que té les finestres obertes de manera permanent i el 37,4% apunta que no disposa encara de mesuradors de CO2.

Quant als casos de contagi de covid-19 als centres de les Balears, un 60% n'ha tingut casos aïllats, mentre que un terç de les escoles ha hagut de confinar alguna aula.

stats