Societat 13/02/2020

Tres detinguts per estafar un milió d'euros a una desena de persones amb cases modulars

La Guàrdia Civil investiga quatre persones que enganaven les seves víctimes amb la construcció d'habitatges unifamiliars

Ara Balears
1 min
Imatge de la investigació

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut tres persones i n'investiga una altra per un delicte d'estafa agreujada, falsificació de documents, alçament de béns i grup criminal. Els principals acusats són un matrimoni d'un home i una dona que, suposadament, es valien de diverses empreses per aparentar solvència. Per mitjà de l'engany de construcció d'habitatges unifamiliars modulars, obtenien grans quantitats de doblers per l'inici i el desenvolupament d'aquestes.

Els investigadors assenyalen que l'estafa podria arribar al milió d'euros entre les deu persones perjudicades que han denunciat els fets a la Guàrdia Civil. Malgrat això, la xifra podria augmentar en tant que les gestions per localitzar més víctimes continuen obertes.

Segons informen fonts policials, els investigats feien els primers tràmits administratius per a l'inici de les obres i petits treballs per executar-les –com ara moviment de terres o excavacions– amb l'objectiu de mostrar credibilitat a l'activitat constructora. Finalment, però, no arribaven a construir cap habitatge. La Guàrdia Civil indica que aquesta estafa presenta un agreujant pel fet que es tractava de cases, un bé de primera necessitat.

A més, les persones acusades falsificaven tota mena de documents, fet que la Guàrdia Civil considera "un fet imprescindible per promoure l'engany als clients, atès que donava aparença de legalitat i solvència a les empreses" amb les quals tractaven. Juntament amb això, tenien treballadors no qualificats i oficines d'atenció al públic perfectament senyalitzades.

stats