Meteorologia
Societat 23/01/2023

Mallorca viu la nevada més gran dels darrers cinc anys

Diversos trams de carreteres han quedat tallats

1 min
La nevada ha tallat diverses carreteres

PalmaMallorca ha viscut la nevada més important dels darrers cinc anys. Així ho ha explicat el geògraf Alberto Darder a través del seu compte de Twitter, on també assenyala que s'ha arribat als set centímetres de neu i que la cota es troba entre els 500 i els 550 metres de neu.

Aquest fenomen s'ha produït a causa de les baixes temperatures que hi ha hagut el vespre. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia a les Balears, Aemet, les temperatures s'han situat als -2 graus a la Serra d'Alfàbia i a -1 grau a Escorca. A altres zones de l'illa, les temperatures es troben entre 1 i 3 graus, com és el cas de Santa Maria, 1 grau; Sineu, Campos, Porreres i Llucmajor a 2 graus, i Pollença, Petra, Manacor o l'aeroport de Palma a 3 graus.

Per la seva banda, Xarxa Forestal ha compartit a través de diverses piulades vídeos en els quals s'aprecia la nevada que ha viscut la Serra.

D'altra banda, diversos trams de carretera han quedat tancats aquest dilluns a causa de la nevada. Segons ha informat Carreteres de Mallorca a través del seu compte de Twitter, els trams afectats per l'acumulació de neu són l'Ma-10 des del km 21 fins al 45, i l'Ma-2141, sa Calobra. Els trams que s'han obert han estat dos, l'Ma-10, des del km 7 fins al 21, de Pollença a Lluc, i l'Ma-2130, de Caimari a Lluc.

stats