Societat 02/04/2024

El Diumenge de l'Àngel recupera la diada castellera i oferirà una actuació de K-Pop al castell de Bellver

La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha destacat el caràcter "popular i no mercantilista" de la festa i que dona pas a un "moviment participatiu i creatiu"

ARA Balears
2 min
Diumenge de l'Àngel al Castell de Bellver de Palma

PalmaLa Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha presentat aquest dimarts el programa del Diumenge de l'Àngel, que tindrà lloc aquest diumenge, 7 d'abril, al castell de Bellver, entre les 10.30 i les 17 h. Enguany destaca la recuperació de la diada castellera i, com a novetat, una actuació de K-pop. Segons ha recollit Europa Press, la presidenta de la Federació, Maribel Alcázar, ha remarcat el caràcter "popular i no mercantilista" de la festa, així com el fet que dona pas a un "moviment participatiu i creatiu".

D'altra banda, Alcázar ha assenyalat que per a futures organitzacions s'hauria de "revisar la qüestió administrativa" a causa de la càrrega burocràtica que ha tingut en aquesta ocasió i que podria afectar "l'espontaneïtat" de la festa. La partida pressupostària ha passat dels 17.000 euros de l'any passat als 14.000, arran de "l'abaratiment dels costos".

El programa d'activitats tindrà com a eix central la pujada al castell a les 11 h, juntament amb la passejada de l'Àngel a les 13.30 h. A més, l'EMT habilitarà un servei d'autobús que partirà des del carrer de Camilo José Cela cada deu minuts.

Entre algunes de les activitats que ompliran la jornada, el matí es durà a terme, a les 10.30 h, davant el Castell, un torneig d'escacs a càrrec de l'Associació d'Escaquistes de les Balears, i un altre que es farà a les 12.30 h, al carrer de Joan Ramon Galiana. A les 11 h, sortiran els gegants de Son Rapinya, Son Cladera i Son Espanyolet, a més dels capgrossos de Molí del Rafal-Viver, del Rafal Vell, de la Sala i del Drac de na Coca, i a les 11.30 h, es donarà la benvinguda als Xeremiers de Calabruix i els de Palma.

Així mateix, l'esplanada de l'aparcament acollirà jocs o el Parc Infantil de Trànsit de la Policia Local de Palma, entre d'altres. I a les 12.15 h tindrà lloc l'actuació del grup de K-pop K-Rapinya. A la tarda, cap a les 16 h, es farà la diada castellera, amb els Castellers de Mallorca i la Colla Castellera Al·lots de Llevant.

stats