Societat 23/06/2019

Una discussió entre 'menes' i joves de Calella provoca les queixes dels veïns

L'Ajuntament crea un grup de coordinació per avaluar l'estada dels menors no acompanyats

Acn
2 min
Una discussió entre MENA i joves de Calella provoca denúncies per part de veïns

BarcelonaFonts dels Mossos han explicat a l'ACN que dissabte hi va haver "un enfrontament dialèctic" a Calella entre alguns dels menors migrants tutelats per la DGAIA que s'allotgen en un hotel del municipi i joves de la ciutat, alguns d'ètnia gitana, que va provocar les queixes dels veïns. La baralla va cessar ràpidament arran de la presència de la policia. Segons indiquen, no hi va haver ferits ni detinguts i es va tractar sobretot d'una discussió. L'origen de l'enfrontament podria ser el robatori d'un mòbil, però no consta cap denúncia als Mossos en aquest sentit.

Fins ara, en diverses ocasions els veïns havien denunciat aldarulls, que la Generalitat i l'Ajuntament sempre havien considerat fets puntuals. Arran dels fets d'aquest dissabte, però, l'Ajuntament va convocar una reunió per a aquest diumenge per abordar la qüestió.

A la reunió s'ha decidit que es crearà un grup de coordinació amb professionals, Mossos i veïns per avaluar l'estada a la ciutat dels menors no acompanyats. En un comunicat conjunt, totes les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament demanen a la ciutadania "seny i empatia" amb els menors i fan una crida a "conservar la convivència i la cohesió social". Aquest comunicat respon a una discussió d'aquest dissabte entre 'menes' i joves del poble que va provocar les queixes dels veïns. Segons els Mossos, no hi va haver ferits ni detinguts, i els fets es van limitar a "un enfrontament dialèctic", que va cessar quan va arribar la policia. Fins a aquest moment la Generalitat i l'Ajuntament de Calella havien considerat els aldarulls fets puntuals, tot i que després de l'enfrontament de dissabte van convocar una reunió amb els portaveus dels grups municipals per tractar la qüestió.

En el comunicat emès després d'aquesta reunió, els grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú, el PSC, la CUP i Cs apunten que "hi ha molts professionals" treballant amb els menors a la ciutat i demanen a la ciutadania "seny i empatia" amb els nois. També recorden que són menors i que s'estan començant a socialitzar a la població. Així, agraeixen "a la gran majoria" de la ciutadania la "comprensió i solidaritat".

A més, afegeixen que com a veïns volen col·laborar a fer que els menors "puguin integrar-se i viure a la ciutat en la millor de les condicions" i fan una crida a afavorir la convivència i el civisme, emmirallant-se en l'exemple de Canet de Mar, on indiquen que persones i entitats s'han compromès en l'acompanyament i acollida dels nois. "Creiem que el factor de la mediació és una bona eina per intentar pal·liar els neguits i les inquietuds de la ciutadania", afegeixen.

Pel que fa al grup de coordinació anunciat, proposen que diàriament emeti un informe sobre el desenvolupament de la jornada i expliquen que en formarà part la cooperativa sense ànim de lucre especialitzada en infància i adolescència Eduvic, diversos agents socials, la policia de proximitat, els Mossos, els professionals que acompanyen diàriament els 'menes' i representació veïnal.

Així, totes les forces polítiques amb representació al consistori s'han compromès a "mantenir el contacte i fer totes les reunions que calguin" per garantir que totes van "en la mateixa direcció", que asseguren que és mantenir la convivència i la cohesió social.

stats