Televisió
Societat 23/05/2024

El director d'IB3: "No crec en les tertúlies polítiques ni en les tertúlies periodístiques"

El Parlament ha acollit aquest dijous la comissió de control de la radiotelevisió autonòmica

ARA Balears
2 min
El director d'IB3, Albert Salas.

PalmaEl director general d'IB3, Albert Salas, ha reconegut ser "bastant caut amb com es desenvolupen les tertúlies en aquest país", perquè, des del seu punt de vista, "no enriqueixen". "No crec en les tertúlies polítiques i no crec en les tertúlies periodístiques. Crec que són postures amb argumentaris fixos i el matís no enriqueix", ha insistit Salas. Així ha respost, concretament, a la pregunta formulada durant la comissió de control sobre la radiotelevisió autonòmica, pel diputat del PSIB Ares Fernández, relativa a les tertúlies d'actualitat política, opinant que els que hi participen "majoritàriament tenen una tendència conservadora", cosa que "suposa un desequilibri".

El director d'IB3, tal com ha informat Europa Press, ha assenyalat que l'ens públic estudia "noves fórmules" per incloure noves programacions i que poden tornar les tertúlies de televisió. "Veurem com poder incloure un espai d'actualitat perquè es vegin tots els punts de vista", ha reiterat Salas, assenyalant que podria ocórrer a partir de setembre.

Cobertura del Correllengua

La primera pregunta de la comissió l'ha fet la diputada socialista Mercedes Garrido, en referència al tractament de les notícies de l'ens públic. "Ens trobam que notícies d'interès per a la població, que en alguns casos han obert portades, als informatius d'IB3 no hi són o apareixen al final", ha lamentat la diputada, que ha posat d'exemple l'"escassa" cobertura del Correllengua.

Salas ha fet un repàs de les cues, totals, directes i sumaris relacionats amb el Correllengua i el corresponent temps que varen ocupar, tot i que ha reconegut que "tot és millorable". Per la seva banda, Garrido ha insistit que el seguiment que va fer la televisió pública "va ser totalment diferent del que va fer la ràdio" i ha sentenciat que "el tractament que va fer IB3 no va ser l'adequat".

stats