El director de la Bonanova i l'IMAS asseguren que els 8 casos detectats de sarna es deuen a factors externs

Les 8 persones afectades ja han rebut tractament i la residència ha duit a terme el protocol de control i prevenció del brot 

Toni Cantallops, director del centre geriàtric de la Bonanova (Palma) ha dit que el brot de sarna que es va detectar dilluns passat a la residència va ser causat probablement per un factor exter, com ara el contacte directe per la visita d'un familiar. Tot i que és molt difícil saber-ne les causes exactes, Cantallops ha descartat que hi hagués una manca d'higiene al centre. L'IMAS ha donat per controlat el brot, que ha afectat vuit persones, sis usuaris i dos professionals sanitaris. Fins ara s'ha aplicat el protocol establert, que consisteix en el tractament de la infecció per via oral i per mitjà de pomades. La sarna o escabiosi és una malaltia infectocontagiosa de la pell causada per un àcar que, una vegada tractada, normalment es resol amb pocs dies. 

D'altra banda s'han posat en quarantena els dos mòduls de la primera planta de la residència i s'han aïllat les habitacions i els espais dels usuaris afectats. També s'han netejat tots els elements tèxtils de l'habitació, que inclouen la roba dels usuaris i del llit. Igualment, s'ha avisat tot el personal del mòdul perquè prengués les mesures preventives establertes en el procediment d'actuació en cas de malaltia contagiosa.  El centre geriàtric de la Bonanova és un dels més grans de tot l'estat espanyol i dona servei a uns 450 usuaris. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF