Societat 30/10/2020

La Direcció General de Política Lingüística assigna 225.000 euros al foment de l’ús del català

L'ajuda es repartirà entre ajuntaments i entitats sense ànim de lucre per a projectes de difusió i promoció de l’ús social de la llengua

Ara Balears
1 min
La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior./ GOIB

PalmaLa Direcció General de Política Lingüística ha adjudicat 225.000 euros de les ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana convocades el mes de juny. La partida es repartirà entre ajuntaments i entitats sense ànim de lucre per a projectes de voluntariat lingüístic, activitats formatives per a col·lectius específics, de lleure, d’integració lingüística i de sensibilització. L'objectiu d'aquestes ajudes és la difusió i la promoció de l’ús social de la llengua catalana entre la població de les Illes Balears.

A la convocatòria, s’hi han presentat 29 entitats i 48 activitats, 28 i 44 de les quals, respectivament, han complit amb els requisits. La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha remarcat la importància d’aquestes ajudes, perquè, “en temps difícils com els actuals, no s’ha d’oblidar la llengua catalana”, ja que “és una garantia de convivència i cohesió social”.

A pesar de la situació generada per la pandèmia, la xifra d’activitats amb dret a rebre l'ajuda ha estat molt similar a la del 2019, que va ser de 48. El període per dur a terme les activitats era de l’1 de novembre del 2019 fins al 31 d’octubre d’enguany. Per aquest motiu, moltes de les activitats que s’haurien pogut fer en circumstàncies normals enguany no s’han pogut realitzar o s’han hagut de reformular. Així i tot, el nombre d’activitats subvencionades mitjançant la convocatòria d’enguany és superior al del 2018, en què varen ser 40 les que varen rebre ajuda.

stats