Societat 17/08/2018

Els Dimonis d'Alaró acomiaden les festes amb el tradicional correfoc

Tot i que la tempesta de l'horabaixa va fer malbé la pirotècnica muntada, l'espectacle no va defraudar

Carles Tudurí
1 min

AlaróLa colla de Dimonis d'Alaró va acomiadar les festes de Sant Roc d'aquesta localitat del Raiguer amb el tradicional correfoc, que va omplir totalment la plaça de la Vila i va fer ballar sota el foc els més atrevits.

Tot i que part de la pirotècnia que l'agrupació tenia instal·lada es va veure afectada per les fortes pluges que es registraren durant l'horabaixa i va haver de ser retirada, els dimonis varen dur a terme la seva actuació sense que s'enyoràs aquesta part de l'espectacle que dijous vespre no es va poder veure.

Un dels dimonis durant la festa de la matinada d'aquest divendres.

En l'acte hi participaren entre 70 i 80 membres de dimonis, ja que l'agrupació d'Alaró va comptar amb la participació dels Diables de Vilanova i la Geltrú, de Catalunya.

El 1998, els dimonis varen fer la seva aparició i de llavors ençà no falten a cap de les festes d'Alaró. A més, tenen una de les bèsties de foc més atractives de Mallorca, na Marranxa de 50 quilograms i 17 punts de foc, que va ser construïda el 2001.

Els seus principals correfocs són el de Sant Roc el 16 d'agost, Sant Antoni el 16 de gener, Sant Pere i la fira Gremial al setembre.

L'espectacle d'aquesta matinada es va iniciar mitja hora passada la mitjanit i va durar prop d'una hora.

stats