Dimissions
Societat 13/02/2024

Dimiteix el secretari general d'UGT a les Balears, Lorenzo Navarro

Tres membres més del sindicat també han presentat la dimissió

ARA Balears
2 min
L'exsecretari general d'UGT a les Balears, Lorenzo Navarro, en una imatge d'arxiu

PalmaEl secretari general d'UGT a les Balears, Lorenzo Navarro, ha presentat aquest dimarts la dimissió. Segons ha recollit Europa Press, les causes de les dimissions s'atribueixen a problemes interns, especialment a discrepàncies sobre el model de funcionament intern i a la "manca de comunicació i diàleg". Això no obstant, des del sindicat no han aprofundit en més detalls. Juntament amb Navarro, també han dimitit tres membres més de la Comissió Executiva del sindicat: el secretari d'Organització, Manuel Campillejo; la secretària d'Acció Sindical, Ana Landera, i la secretària de Formació i Ocupació, Sonia Álvarez.

Aquests eren els darrers membres a l'Executiva després d'un primer bloc de dimissions a finals de desembre, amb efecte a 1 de gener. Després del comitè de la UCA, varen renunciar la vicesecretària general, Xisca Garí; el secretari d'Organització, Miguel Herranz; el secretari de Salut laboral i Medi Ambient, Enrique Aracil, i la secretària executiva, María José Cordero.

D'aquesta manera, el sindicat haurà de constituir una gestora que haurà de dirigir el procés per triar una nova executiva. El congrés ordinari estava previst per al 2025 i el sindicat podria mantenir-se en mans de la gestora fins aquest moment.

A més, aquest dimarts s'ha fet una reunió amb la Comissió Executiva Confederal, en la qual ha participat el vicesecretari General d'Organització, Rafael Espartero, per abordar el tema. Fonts del sindicat han insistit que aquestes dimissions no afectaran la negociació col·lectiva, l'atenció a l'afiliació i l'acció sindical, ja que les duen a terme les federacions, que continuen sense canvis.

Cal recordar que Navarro va accedir al càrrec dia 19 de març del 2021, en substitució d'Alejandro Texías, al capdavant de la Secretaria General. Procedent de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC-UGT), Navarro va ser elegit amb el 88,8% dels vots, encapçalant l'única candidatura presentada.

stats