Balears Diversa
Societat 24/01/2024

Dimiteix la presidenta i fundadora de Balears Diversa per "la decepció constant de l'esquerra"

Durán ha dit que no suporta els feixistes "o els qui prenen accions feixistes com la vulneració dels drets de col·lectius en situació marginal"

ARA Balears
2 min
Laura Duran es va sotmetre a una vaginoplàstia l’agost del 2019.

PalmaLa fundadora i fins ara presidenta i tresorera de Balears Diversa, Laura Durán, ha dimitit aquest dimecres per la "decepció constant" d'alguns aliats, fins i tot del mateix col·lectiu LGTBIQ+ i els partits d'esquerres, "que no saben sumar drets". En aquest sentit, ha explicat que a la decepció també s'hi suma el fet que no es considera "la persona més indicada per suportar un estil de vida d'aquesta envergadura", ha assenyalat en un comunicat.

En el seu escrit, Durán critica durament les "organitzacions que diuen lluitar per drets, però es dediquen a destruir altres entitats més petites per tenir el control total i així emportar-se en subvencions tot el que hi hagi", a més d'assenyalar que reconeix que no és "la persona indicada per suportar la pressió mediàtica ni les xarxes socials". Durán ha dit que no suporta els feixistes "o els qui prenen accions feixistes com la vulneració dels drets de col·lectius en situació marginal" i tampoc la premsa que "ven titulars a costa d'eufemismes i vulnerant drets amb faules i difamacions".

Per això, diu, "és hora de prendre nous camins i posar rumb a una vida diferent sense tant d'estrès. Al costat de les persones que més estim", ha explicat. La fundadora de l'entitat ha recalcat que "la dreta no ha estat un problema, perquè ni tan sols ha tingut força legislativa". En aquest sentit, ha apuntat que "han estat vuit anys sota la nostra ombra, sota les nostres soles de les sabates, i no han aconseguit absolutament res".

Amb tot, la fins ara presidenta ha volgut donr les gràcies a "totes les persones que s'impliquen cada dia en una lluita per millorar la societat, les institucions, el nostre país i el món". Igualment, ha reconegut que durant aquest temps al capdavant de l'entitat ha après moltes coses, ha conegut grans persones i considera que "s'ha fet història a les Illes i a tot el país". Per al seu relleu, Durán ha convocat eleccions per al pròxim 29 de gener a les 12 hores en el marc de l'assemblea de socis.

stats