Societat 16/06/2022

Dia mundial de les tortugues marines: se n'alliberen tres a Eivissa

Els exemplars van néixer la primavera del 2019 i s'estaven recuperant al Palma Aquarium de diversos problemes de salut

ARA Balears
2 min
Una de les tortugues marines que han estat alliberades a Eivissa.

PalmaTres tortugues marines nascudes el 2019 a les Balears han estat alliberades aquest dijous a Cala Agulla, a Eivissa, segons ha informat en una nota de premsa la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Es tracta de tres exemplars femelles que fins ara s'havien estat recuperant al Palma Aquarium de diversos problemes de salut.

Amb motiu del Dia mundial de les tortugues marines, el Govern ha assenyalat que la nidificació d'aquesta espècie serà cada vegada més freqüent. De fet, ha assegurat que les Balears s'estan preparant per rebre aquestes tortugues, però ha advertit que serà necessària la col·laboració ciutadana per poder garantir el seu benestar i poder protegir els seus nius i les seves cries.

Dispositiu de localització GPS

De les tres femelles que s'han alliberat a Eivissa, una duu un dispositiu de localització GPS, per tal que els tècnics puguin fer un seguiment del seu recorregut. A més, el Govern ha detallat algunes de les característiques d'aquests exemplars: Peque pesa 6 quilos i mesura 34,1 centímetres; Busi pesa 5,6 quilos i mesura 34,5 centímetres i Sol en pesa 4,35 i en fa 31,5.

Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient i Territori, com ja va assenyalar fa uns dies, ha remarcat que l'època de nidificació d'aquesta espècie ja ha començat. Per garantir el benestar dels ous de les tortugues marines, ha demanat que, en cas que es detecti un rastre de tortuga o un exemplar, s'ha de telefonar immediatament al 112 per activar el protocol. També ha demanat als ciutadans que no s'acostin a l'animal, ni tan sols per gravar-lo.

Es tracta d'una espècie catalogada com a vulnerable, que històricament ha nidificat a la Mediterrània oriental, però que els últims anys ha intensificat les postes al vessant occidental. Segons els científics, aquest fenomen està relacionat amb l'emergència climàtica i amb l'increment de la temperatura de la mar.

stats