Societat 21/03/2018

Un nou minibús traslladarà 150 menors amb discapacitat de les zones rurals als centres assistencials

La fundació Solidaridad Carrefour dona el vehicle a ASNIMO en el Dia mundial de la síndrome de Down

A. Solano
2 min
ASNIMO i la Fundación Solidaridad Carrefour han fet visibles les capacitats dels menors amb Síndrome de Down.

PalmaCoincidint amb el Dia mundial de la síndrome de Down, la fundació Solidaridad Carrefour ha donat un minibús a l’Associació Síndrome de Down de les Balears, ASNIMO, el qual facilitarà el trasllat de més de 150 menors residents a zones rurals fins als centres assistencials on són atesos per l’entitat.

A més, la fundació ha fet visibles les capacitats de les persones amb síndrome de Down mitjançant un grup de joves beneficiaris d’ASNIMO, els quals han col·laborat en les tasques diàries de l'hipermercat juntament amb treballadors de la companyia. Aquesta oportunitat els ha permès prendre contacte amb el mercat laboral i conèixer de primera mà com seria fer feina en un entorn normalitzat d’una empresa inclusiva com és el cas de Carrefour.

A la presentació de l’acte de lliurament del minibús, hi han assistit la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago; el vicepresident de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, IMAS, Javier de Juan; el director d’ASNIMO, Tolo Márquez, i la directora de la fundació Solidaridad Carrefour, María Cid.

El director d’ASNIMO, Tolo Márquez, ha agraït a Carrefour i la seva fundació la donació del minibús, el qual “contribuirà a millorar la qualitat de vida d’aquelles famílies amb algun menor a càrrec seu amb síndrome de Down, ja que a partir d’ara podran fer ús d’aquest vehicle per traslladar-se des dels nuclis on resideixen fins al nostre centre”. De la seva banda, la directora de la fundació Solidaridad Carrefour, María Cid, ha manifestat “la satisfacció que suposa per a la companyia poder col·laborar en la millora de la qualitat de vida d’aquests menors de la mà d’entitats de referència com ASNIMO” i ha afegit que donar suport a la inclusió social i laboral d’aquests menors en clau d’igualtat i donar visibilitat a les capacitats de les persones amb discapacitat és una qüestió de corresponsabilitat”.

Aquets dimecres, amb motiu del Dia mundial de la síndrome de Down, tots els televisors dels centres Carrefour de Palma reprodueixen un vídeo enregistrat per ASNIMO a diferents col·legis centrat en la importància d’una educació inclusiva com a principal vehicle de conscienciació social des d’una edat primerenca.

stats